SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Sinj: 150 tisuća kuna za poduzetnike

Autor/ica
Objavljeno: 30 siječnja, 2014

ankica_panza

U Proračunu za 2014. godinu Grad Sinj osigurao je 150 tisuća kuna za poticanje zapošljavanja nezaposlenih osoba, a jučer je objavio i prvi Javni poziv za podnošenje Zahtjeva za ostvarivanje poticaja.

Dosadašnji javni pozivi za poticanje zapošljavanja Grada Sinja nisu dali očekivane rezultate. Podsjetimo, 2012. godine iz Fonda za poticanje zapošljavanja Grada Sinja, u kojem je bilo osigurano 1,8 milijuna kuna, bilo je iskorišteno samo 12 tisuća kuna. Godinu dana kasnije u Proračunu je bilo osigurano ‘samo’ 500 tisuća kuna za poticanje zapošljavanja, no ni ona nisu bila iskorištena.

Pročelnica Ankica Panza kaže kako očekuje da će Gradsko vijeće na svojoj sljedećoj sjednici donijeti odluku o novim kriterijima za poticanje zapošljavanja.

‘Nismo zadovoljni rezultatima koji su ostvareni u posljednje dvije godine. Ista odluka primjenjivala se 2012. i 2013. godine kada smo ukupno realizirali 21 osobu koja se zaposlila i koja je iskoristila ovu vrstu poticaja. Naravno da se razmišlja o promjeni kriterija za dodjelu sredstava, no u svakon slučaju vodit će se računa da kriteriji ne umanje kontrolu proračunskih sredstva. Očekujem kako će odluku o izmeni postojeće Odluke donijeti Gradsko vijeće već na svojoj sljedećoj sjednici’, kaže Panza.

Na prvi ovogodišnji Javni poziv Grada Sinja za podnošenje Zahtjeva za ostvarivanje poticaja za zapošljavanje, koji je otvoren do sredine veljače, mogu se javiti poslodavci koji zapošljavaju nezaposlene osobe i nezaposlene osobe koje se samozapošljavaju, te kao posebna skupina nezaposlene osobe koje se zapošljavaju prvi put. Maksimalni iznos sredstava koji se može dobiti po jednoj zaposlenoj osobi iznosi 10 tisuća kuna.

 

ferata@ferata.hr
0997370409