SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Alkoholni rekorder s 2,20 promila

Autor/ica
Objavljeno: 7 siječnja, 2014
policija_alkohol

Izvor: www.splitsko-dalmatinska.policija.hr

U dane vikenda, od 3. do 7. siječnja 2014. godine na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske pored redovitih aktivnosti provedena je i operativna akcija nadzora upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih droga. Alkoholni rekorder s područja PP Sinj u krvi je imao 2,20 promila alkohola.

Tijekom akcija ukupno je sankcionirano 138 prometnih prekršaja, od čega su najznačajniji prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola – 32, prekoračenje brzine – 64, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila 1,39 g/kg. Ukupno je zadržano u policijskim postajama 12 vozača, od čega 8 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 2 vozača zbog upravljanja u vrijeme zabrane, 2 vozača zbog upravljanja prije stjecanja prava i 1 vozač zbog upravljanja u suprotnom smjeru na području Zagvozda.

Na području Policijske postaje Sinj tijekom vikenda sankcionirano je ukupno 11 prometnih prekršaja. Pet osoba zatečeno je u vožnji pod utjecajem alkohola. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,20 g/kg. Kako nije utvrđena opasnost da bi počinitelj prekršaja mogao nastaviti voziti i tako ugrožavati promet, nije zadržan u PP Sinj, a protiv istoga će biti podnesen optužni prijedlog prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Jedna osoba na području PP Sinj sankcionirana je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

 

 

 

ferata@ferata.hr
0997370409