SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

U Sinju se neće graditi stanovi POS-a

Autor/ica
Objavljeno: 18 prosinca, 2013

STANOVI POS-A

Zbog slabog interesa građana, u Sinju se u skoroj budućnosti neće graditi stanovi po Programu društveno poticajne stanogradnje.

Program društveno poticajne stanogradnje, koji je predviđen za građane koji nemaju riješeno stambeno pitanje, provode jedinice lokalne samouprave u suradnji s Agencijom za platni promet i posredovanje nekretninama, a osnovni kriterij je više od 25 zainteresiranih. U listopadu ove godine Grad Sinj je proveo anketu o interesu građana, koja je pokazala kako je samo njih 15 zainteresirano za kupnju POS-ovih stanova. S obzirom na slabu zainteresiranost, u Sinju se ovaj Program za sada neće provoditi.

Pročelnica odjela za gospodarstvo Grada Sinja Ankica Panza kaže kako slab interes građana za Program POS-a ne čudi s obzirom na krizu, veliki broj nezaposlenih i vrlo niska primanja onih koji su zaposleni. Unatoč tome iz Grada Sinja ističu kako je anketa otvorena do daljnjega.

‘Ukoliko interes građana tijekom iduće godine bude veći, Grad Sinj će u suradnji s APN-om krenuti u projet izgradnje stanova po Programu društveno poticane stanogradnje’, kazala je pročelnica Panza.

 

ferata@ferata.hr
0997370409