SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Nije prihvaćen Prijedlog Zaključka o gradnji Gradske sportske dvorane

Autor/ica
Objavljeno: 29 studenoga, 2013

vijece_tematska

Prijedlog Zaključka Gradskog vijeća po pitanju gradnje ‘Gradske sportske dvorane’ o kojem su sinjski vijećnici raspravljali sinoć na tematskoj sjednici, a kojega je podnio nezavisni vijećnik Miro Bulj, nije prihvaćen. Grad Sinj će tako nastaviti s gradnjom Gradske sportske dvorane s 320 sjedećih mjesta, čija je vrijednost procijenjena na 12,8 milijuna kuna.  

Nakon puna tri sata rasprave o gradnji Gradske sportske dvorane za Prijedlog su glasovala 4 vijećnika NL Miro Bulj, protiv je bilo 6 vijećnika NL dr. Jadrijevića dok je suzdržano bilo 11 vijećnika koalicije HDZ-HSLS i koalicije SDP-HNS. Ovakvim omjerom glasovanja Gradsko vijeće nije dalo suglasnost da se obustavi postupak gradnje Gradske sportske dvorane i da se gradonačelnik Ivica Glavan zaduži za postupak njenog preprojektiranja, a da gradnja preprojektirane dvorane počne nakon što se osigura minimalnih 50 posto potrebnih sredstava iz drugih izvora financiranja.

Pročelnica Ankica Panza upozorila je vijećnike kako obustava postupka izgradnje Gradske sportske dvorane Sinj i raskidanje Ugovora povlači pitanje odgovornosti ugovornih strana, te da bi preprojektiranje značilo bitnu povredu Zakona o javnoj nabavi, što bi dovelo do sankcija za naručitelja i izvođača. Također je navela kako bi i samo preprojektiranje Dvorane značilo nove troškove za Grad.

Ni gradonačelnik Glavan, ni pročelnica Panza nisu znali odgovoriti na pitanje vijećnika koliku kaznu bi Grad Sinj platio ukoliko Gradsko vijeće prihvati Prijedlog i ukoliko se raskine Ugovor s izvođačem radova, no predstojnik Ureda Grada Igor Vidalina kazao je kako bi šteta mogla biti višemilijunska.

Vijećnik SDP-a Stipe Jadrijević Cvrlje komentirao je kako se o Dvorani trebalo razgovarati prije nego je gradonačelnik potpisao Ugovor s izvođačem radova, te da su na ovaj način vijećnici dovedeni u situaciju da ne smiju glasovati za Prijedlog, jer bi u tom slučaju glasovali za sankcije prema Gradu.

Iako su se i vijećnici koalicije HDZ-HSLS i koalicije SDP-HNS složili kako Gradska dvorana Sinj ne zadovoljava potrebe sinjskog sporta, prvenstveno KK Alkar, te da je 320 mjesta za gledatelje nedovoljno, prilikom glasovanja ostali su suzdržani.

Neprihvaćanje Prijedloga po završetku Sjednice komentirao je gradonačelnik Ivica Glavan.

‘Da je Prijedlog i prošao, isto bi bilo. Vijećnici mogu donijeti odluku, ali ako ja smatram da je ona na štetu poreznih obveznika ja je se ne moram pridržavati. Ovdje nije riječ o tome da ćemo mi nešto sutra početi raditi, već smo mi nešto već počeli raditi i sve je utemeljeno na Zakonu. Meni je jedino žao što sam iz medija saznao da nismo prošli u Ministarstvu regionalnog razvoja, ali to ništa ne mijenja. Ministarstvo regionalnog je popratilo svaku dvoranu u Hrvatskoj i ja sam siguran da će i našu’, kazao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je naglasio kako je Dvoranu uvrstio u prijedlog proračuna za iduću godinu, no nije želio otkriti koliko novca planira utrošiti za taj projekt.

‘Moj prijedlog u proračunu bit će znakovit, no nije uvjetan i o njemu se može razgovarati’, zaključio je gradonačelnik razgovor o Dvorani.

ferata@ferata.hr
0997370409