SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

U županijskom proračunu Muzej Alke, tribine i škola

Autor/ica
Objavljeno: 26 studenoga, 2013
sinj_iz_zraka

Foto: Filip Ratković

U prijedlogu županijskog proračuna za 2014. godinu, naći će se VAD i OŠ fra Pavla Vučkovića. Županijski vijećnici taj bi prijedlog trebali potvrditi početkom prosinca.

Splitsko-dalmatinska županija namjerava sufinancirati nastavak izgradnje Muzeja Sinjske alke s 1,6 milijuna kuna u 2014. i s još 1,6 milijuna kuna u 2015. godini, kako bi Muzej svoja vrata otvorio uoči 300. Alke. Osim sufinanciranja izgradnje Muzeja Sinjske alke, Županija će s 200 tisuća kuna tijekom iduće godine pomoći i kupnju tribina za Alkarsko trkalište.

U prijedlogu županijskog proračuna za 2014. godinu planirana su i sredstva za nastavak pripreme projektne dokumentacije za izgradnju zgrade OŠ ‘Fra Pavla Vučkovića’ u iznosu od 300 tisuća kuna.

Ove informacije potvrdio nam je Dožupan Luka Brčić koji smatra kako se Škola ne može graditi bez pomoći Države, pa očekuje kako će uskoro na ovu temu u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta biti održan sastanak kojemu će nazočiti sve zainteresirane strane.

Podsjetio je kako Grad Sinj traži školu za rad u dvije smjene sa školskom sportskom dvoranom, koja prema riječima dožupana Brčića neće imati više od 500 mjesta, jer su toliki gabariti školske dvorane.

Zanimljivo, ukoliko se obistine najave gradskih i županijskih vlasti, Sinj bi uskoro mogao dobiti dvije sportske dvorane – gradsku sa 300 i školsku sa 500 mjesta.

ferata@ferata.hr
0997370409