SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Nada Lapić na čelu Zajednice amaterskih kazališta

Autor/ica
Objavljeno: 21 studenoga, 2013
izborna_kazalista2

Foto: Mira Dodig

Nada Lapić nova je predsjednica Zajednice amaterskih kazališta Splitsko-dalmatinske županije.

Sinoć je u prostorijama Sinjskog pučkog kazališta u Sinju održana redovna izvještajno-izborna skupština Zajednice amaterskih kazališta Splitsko-dalmatinske županije, na kojoj su sudjelovali predstavnici sedam amaterskih kazališta. Uz domaćina SPK Sinj sudjelovali su predstavnici amaterskih kazališta iz Trilja, Košuta, Otoka, Gata, Kaštela i Sitno Gornjg, koji su nakon Izvješća o radu i Financijskog izvješća dosadašnjeg predsjednika Željka Viculina jednoglasno izabrali novo vodstvo Zajednice.

Za predsjednicu je izabrana Nada Lapić iz Dramske udruge Most Trilj, dopredsjednica je Mira Dodig iz udruge ŠOM Košute, tajnik je Ante Norac-Kevo iz KUD-a Kamešnica Otok, a blagajnica Ana Ćaleta iz Trilja.

U Upravni odbor izabrani su Marijan Grbavac iz Prološca, Božidar Borovac iz Gata, Mirjana Stanić iz Šolte, Mladenka Gruica iz Sitno Gornjeg  i Olga Lili Vladić iz Kaštela. Nadzorni odbor čine Pave Gruica iz Sitno Gornjeg, Ivan Lukić iz Kaštela i Tatjana Katić iz Sinja.

Na sinoćnjoj Skupštini odlučeno je kako da domaćin sljedeće županijske Smotre amaterskih kazališta, koja bis e trebala održati u travnju iduće godine, bude DU Most iz Trilja.

Nova predsjednica Zajednice amaterskih kazališta Splitsko-dalmatinske županije Nada Lapićn istaknula je kako će se kazališni amateri nastojati međusobno družiti još više i češće gostovati  jedni god drugih.

‘Smatram da sva amaterska kazališta imaju što pokazati publici. To  se moglo vidjeti i u Noći kazališta koja je održana u Sinju. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini sljedeće smotre, kao što su to proteklih godina bili Sinjani’, kazala je Lapić.

Dodajmo kako amaterska kazališta koja žele sudjelovati na županijskoj Smotri u Trilju do 20. siječnja moraju dostaviti ponude za sudjelovanje.

ferata@ferata.hr
0997370409