SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Trilj i Sinj dočekali karavanu ‘Zajedno u ratu – zajedno u miru’

Autor/ica
Objavljeno: 15 studenoga, 2013

bikeri_trilj01

Motoristi s područja Cetinske krajine jučer u poslijepodnevnim satima u Trilju i Sinju dočekali su 6. karavanu bikera ‘Zajedno u ratu – zajedno u miru, Prevlaka – Vukovar’.

Povodom obilježavanja 22. godišnjice Sjećanja na žrtvu Vukovara, karavanu je organizirao Moto Klub ‘Korkyra Riders’ s Korčule, u suradnji s udrugama proisteklima iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske.

Bikeri su 13. studenoga iz Prevlake krenuli na vožnju motorima do Vukovara. Na svom putu posjetit će spomen-obilježja poginulim braniteljima iz Domovinskog rata, a pridruživat će im se i bikeri iz drugih krajeva Hrvatske. Očekuje se kako će u karavani do Vukovara biti više od tisuću motorista.

Bikere su jučer u Trilju oko 14,30 sati dočekali dogradonačelnik Ivan Žolo i pročelnik Marko Župa, a nakon ručka oko 150 motorista uputilo se u Sinj, gdje su stigli oko 17 sati. Kod spomenika poginulim braniteljima ispred zgrade Gradske uprave u Sinju dočekali su ih dogradonačelnica Kristina Križanac i pročelnik Ureda Grada Igor Vidalina. Nakon polaganja vijenaca pred spomenikom, minutom šutnje odana je počast svim poginulim braniteljima, a molitvu je predvodio fra Pavao Vučković.

Nakon kraćeg odmora i zakuske u Sinju bikeri su se uputili u Knin gdje su prenoćili. Očekuje se kako će 6. karavana ‘Zajedno u ratu – zajedno u miru’ u Vukovar stići 17. studenoga, uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

fotogalerija

ferata@ferata.hr
0997370409