SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

U okviru Festivala održani tribina i kviz za srednjoškolce

Autor/ica
Objavljeno: 7 studenoga, 2013

natjecatelji_kviz

U okviru posljednjeg dana sinjskog Festivala znanosti jutros su održani tribina i kviz za srednjoškolce ‘Kamo nakon srednje škole?’.

Na tribini je sudjelovalo više od stotinu srednjoškolaca. Voditeljica tribine Marija Mađor Božinović, studentica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu i još četiri studenta srednjoškolcima su pričali o vlastitim iskustvima tijekom studiranja, te su im približili ono kroz što su se susretali tijekom svoga studentskog staža.

‘Što se tiče tribine, pokazalo se da je tema jako interesantna srednjoškolcima. Primjetili smo da kod njih postoji nedostatak informacija, tako da smo im, uz pomoć studenata različitih usmjerenja, pokušali približiti sam studij i kasniju integraciju u društvo’, kazala nam je Marija Mađor Božinović, koja je ujedno i članica Organizacijskog odbora Festivala.

Na prirodoslovnom kvizu sudjelovalo je  20 učenika. Pobjednik je Vanja Jurić, učenik 4. a razreda Gimnazije Dinka Šimunovića. Drugo mjesto osvojila je Gabrijela Grubišić – Čabo, učenica 4. b razreda Gimnazije Dinka Šimunovića, a treće mjesto dijele Nardi Vuković, učenik 4. b razreda Gimnazije Dinka Šimunovića i Goran Ramljak, učenik 3. c razreda Tehničke industrijske škole Ruđera Boškovića.

‘Poanta nam je bila da to bude jedan interaktivni događaj u kojem smo tražili od srednjoškolaca da odgovaraju na pitanja, a poslije smo im pojasnili nejasnoće. Oduševljeni smo odazivom srednjoškolaca i njihovim znanjem’, kazala je Mađor Božinović.

ferata@ferata.hr
0997370409