SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Vijećnik Labrović traži natkrivanje kanala uz D-219

Autor/ica
Objavljeno: 26 rujna, 2013

stjepan_labrovic

Nakon što je prošli tjedan javno u emisiji Hit radija ‘Naše malo misto’ vijećnik HDZ-a Stjepan Labrović upozorio kako se na državnoj cesti D-219 Sinj-Han sve češće događaju prometne nesreće, neke i sa smrtnim posljedicama, ovih dana uputio je Gradskom vijeću zahtjev za sanacijom kanala oborinskih voda na navedenoj cesti.

U zahtjevu za sanacijom kanala oborinskih voda na državnoj cesti D-219, vijećnik Labrović traži natkrivanje kanala od Matanovih dvora prema Hanu, čime bi se ujedno stvorili uvjeti za izgradnju nogostupa.

Labrović u Zahtjevu navodi kako je razlog čestih prometnih nesreća na ovoj vrlo prometnoj cesti upravo kanal oborinskih voda koji nije natkriven. Stoga predlaže da se od MO Glavice zatraži očitovanje o natkrivanju navedenog kanala, da GV donese odluku o potrebi natkrivanja kanala i pokretanju postupka prema drugim nadležnim tijelima, da se od PP Sinj zatraži izviješće o nastalim nezgodama od postavljanja asfalta 1972. godine, te da se Hrvatskim cestama uputi službeni prijedlog za sanaciju kanala sa svim prikupljenim podacima.

Dodajmo kako je MO Glavice uputio Gradu Sinju suglasnost za sanaciju kanala oborinskih voda na D-219. O prijedlogu vijećnika Stjepana Labrovića raspravljat će se na 4. sjednici Gradskoga vijeća, koja će se održati u ponedjeljak, 30. rujna.

 

ferata@ferata.hr
0997370409