SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Jadrijević: Bojim se da od Gradskog vijeća ne naprave cirkus

Autor/ica
Objavljeno: 24 rujna, 2013

jadrijevic_bulj

Kako smo jučer pisali, Klub vijećnika SDP-HNS službeno je zatražio razrješenje predsjednika sinjskog Gradskog vijeća Hrvoja Markulina.

U obrazloženju Prijedloga SDP i HNS navode kako predsjednik GV Hrvoje Markulin neredovito i vrlo rijetko saziva sjednice Gradskoga vijeća; grubo krši Poslovnik jer ne intervenira prilikom vrijeđanja vijećnika na osobnoj razini; dozvoljava predstavniku izvršne vlasti postavljanje pitanja direktoru trgovačkog društva prilikom izviješća o radu; političkoj opciji iz koje sam dolazi odobrava zatraženu stanku premda ista nema oformljen Klub vijećnika; nanosi štetu Gradskom vijeću iznošenjem neistinitih podataka u javnim nastupima radi vlastite političke promocije; te omalovažava prijedloge vijećnika koje unaprijed odbacuje bez ikakvih argumenata.

Izjavu predsjednice sinjskog SDP-a Nataše Poparić, koja je ujedno i predsjednica Kluba vijećnika, ni SDP-ovog vijećnika Stipe Jadrijevića Cvrlje jučer nismo uspjeli dobiti, a predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Markulin nije nam se javio na mobitel.

Tako smo danas za komentar zamolili predstavnike nezavisnih lista – dr. Stipislava Jadrijevića i Mira Bulja.

‘Naša Lista o tome još nije raspravljala i nije zauzela stav. Ako to bude službeno, mi ćemo se o tome znati očitovati i svoj stav ćemo iznijeti na Vijeću’, kazao nam je dr. Jadrijević.

Dr. Jadrijević je dodao kako je Markulin prekratko predsjednik Gradskog vijeća da bi se davala bilo kakva ocjena njegova rada, odnosno da bi se moglo reći je li loš ili dobar predsjednik Gradskoga vijeća.

‘Vidjet ćemo što će se događati u naredno vrijeme. Na žalost, sada se događa ono čega smo se bojali. Mi smo tražili koaliciju sa svima, a nitko nije želio s nama i sada se bojim da od Gradskoga vijeća ne naprave cirkus. Ali, naša NL to neće dopustiti’, kazao je dr. Stipislav Jadrijević.

Nositelj NL Miro Bulj kaže kako je Prijedlog Kluba vijećnika SDP-HNS igra za javnost kako bi se pozornost skrenula s problema koji su bitni za građane.

‘Posljednje četiri godine sjednice Gradskoga vijeća su bile sazivane svaka tri mjeseca, pa i izvan zakonskih rokova. Dok je SDP bio u koaliciji i dok je podržavao Izvršnu vlast tada je to za njih bilo u redu. Držimo da se vlast može mijenjati jedino na Proračunu i vijećnici moje Nezavisne liste će glasovati protiv Proračuna, kako bi se raspisali novi izbori za gradonačelnika i Gradsko vijeće jer smatraju da Izvršna vlast radi loše, Gradsko vijeće ne funkcionira’, naglasio je Miro Bulj.

Bulj nije konkretno odgovorio hoće li vijećnici njegove NL podržati ili ne prijedlog Kluba vijećnika SDP-HNS. Na naše ponovljeno pitanje odgovorio je vrlo kratko:

‘Prijedlog ćemo razmotriti.’

ferata@ferata.hr
0997370409