SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Svečana sjednica OV Hrvace

Autor/ica
Objavljeno: 13 rujna, 2013
sv_sjednica_hrvace1

Foto: Filip Ratković

U Hrvacama je danas održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine i Blagdana Gospe od žalosti, koja se slavi 15. rujna.

Svečanost u Hrvacama počela je polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim pripadnicima MUP-a u Domovinskom ratu. Nakon toga održana je svečana sjednica na kojoj su dodijeljena javna priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima. Osobnu nagradu Općine Hrvace dobili su Josip Banović za dugogodišnji volonterski rad u NK Hrvace i Milan Vuković Mićo za dugogodišnje djelovanje u župi Gospe Male na Biteliću kao kao zvonar – remeta. Kolektivnu nagradu Općine Hrvace dobila je BZ Patriot.

Svečanoj sjednici nazočili su saborski zastupnik Ante Sanader u ulozi izaslanika predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, župan Zlatko Ževrnja, dožupan Luka Brčić, predstanici gradova i općina Cetinske krajine, predstavnici Općine Feričanci i prijateljske općine Kuzma iz Slovenije, VAD-a među kojima su bili vojvoda Ante Vučić i ovogodišnji slavodobitnik Ante Zorica, predstavnici crkve, braniteljskih udruga, pravosuđa, MUP-a i drugi. Nazočnima se prigodnim govorom obratio načelnik Općine Hrvace Dinko Bošnjak.

Večeras u 19,30 sati Dramska sekcija HKUD ‘Peruća’ izvest će predstavu ‘Odande donde’. Kulturno-umjetnički program nastavit će se sutra u 19 sati u dvorištu župne crkve.

Na sam blagdan Gospe od Žalosti, u nedjelju 15. rujna procesiju i svečano misno slavlje, koje će početi u 10 sati, predvoditi će i propovjedati provincijal zadarske Provincije sv. Jeronima fra Andrija Bilokapić.

fotogalerija

ferata@ferata.hr
0997370409