SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

SDP-HNS: Što je s javnim natječajima?

Autor/ica
Objavljeno: 26 srpnja, 2013
sdp

PRIOPĆENJE KLUBA VIJEĆNIKA SDP-HNS U GRADSKOM VIJEĆU GRADA SINJA

Kada je Gradonačelnik Grada Sinja 23. veljače 2011. godine predložio  Prijedlog Odluke o ustrojstvu i djelokrugu Gradske uprave Grada Sinja Klub vijećnika SDP-a je taj prijedlog prihvatio vjerujući da će tom Odlukom gradska uprava postati ekspeditivnija, djelotvornija i da će takvim načinom funkcioniranja biti prije svega zadovoljni građani zbog bržeg ostvarivanja svojih prava.

Kao prijedlog smo predložili i raspisivanje javnog natječaja za imenovanje predstojnika Ureda Grada i pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu navedene Odluke koji je i prihvaćen jer nam je neprihvatljivo da pročelnici obavljaju svoju dužnost kao ˝dugovječni vršitelji dužnosti˝ po nekoliko godina i to samo zahvaljujući uredbi Gradonačelnika i bez provedbe javnog natječaja.

Isti zahtjev je nekoliko puta tražen kroz vijećnička pitanja i od strane drugih Klubova vijećnika, ali odgovor je uvijek bio isti, da će natječaj biti raspisan  ˝uskoro˝.

Kao što vidimo, natječaji do danas nisu raspisani, pa samo možemo otvoreno i javno pitati Gradonačelnika da li smatra da njegovi pročelnici nisu dovoljni kompetentni i stručni da zadovolje sve uvjete koje bi jedan takav javni natječaj zahtijevao, jer drugog objašnjenja za nedjelovanje po ovom pitanju po nama ne postoji.

Situacija postaje još dramatičnija i zabrinjavajuća kada se uzme u obzir da je Gradsko vijeće imenovalo v.d. ravnatelja Kulturno umjetničkog središta Sinj 29.ožujka 2010. godine, također bez javnog natječaja, iako Zakon o ustanovama jasno nalaže da se natječaj mora provestu u roku godine dana.

Ovim putem javno pitamo gospodina Ivicu Glavana kako komentira navedene činjenice i zašto se natječaji za vrlo odgovorna radna mjesta ne raspisuju javno, transparentno i u skladu sa Zakonom?

Ako već odgovor ne zaslužuju vijećnici GV-a Grada Sinja onda pretpostavljamo da odgovor zaslužuju građani koji očekuju da rad Gradonečalnika, Gradskog vijeća i svih zaposlenih u gradskoj upravi, gradskim trgovačkim društvima i javnim ustanovama,a pogotovo onih koji obnašaju čelne funkcije bude učinkovit i što je najvažnije javan, te u skladu sa Zakonom.

Predsjednica: Nataša Poparić, dipl.iur.

ferata@ferata.hr
0997370409