SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Izložba Nina Lovrića i koncert Simfonijskog puhačkog orkestra HV-a

Autor/ica
Objavljeno: 22 srpnja, 2013
zastava_dani_alke_velikegospe

Foto: Ante Botić

U okviru kulturno-umjetničkog programa manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2013.’ večeras u 20 sati u Galeriji Galiotović bit će otvorena izložba slikara-amatera Nina Lovrića, a u 21 sat u Alkarskim dvorima koncert će održati Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske.

Nino Lovrić rođen je 2001.godine u Sinju, a crtanjem se bavi od malih nogu. Prije dvije godine završio je tečaj fotografije u Splitu. Do sada je imao dvije skupne fotografske izložbe. Godine 2011. sudjelovao je na Split Art Fest–u na kojem je, kao najmlađi sudionik dobio zahvalnicu i nagradu ‘Mali Princ’. Prošle godine imao je svoju prvu samostalnu izložbu ‘Obojene impresije oko mene’koja je bila postavljena u izložbenom prostoru udruge za kulturu ‘Beat’u ‘Studiu 21’ u Splitu.
Ove godine, u okviru ‘Dana Alke i Velike Gospe’ Nino se prvi put predstavlja svojim sugrađanima. Na izložbi, koja će se moći razgledati svakoga dana od 9 do 12 i od 18 do 20 sati, prikazat će 38 svojih djela, raznih tematika i tehnika.

Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga Republike djeluje u sklopu Orkestra Oružanih snaga RH, reprezentativnog orkestra RH koji je osnovan 1991. godine i koji u ovom sastavu djeluje od 2008. godine. Puhački orkestar trenutno je pod vodstvom zapovjednika i dirigenta Miroslava Vukovojca – Dugana. Organizatori večerašnjeg koncerta u Sinju su Grad Sinj, Grad Zagreb – GU za obrazovanje, kulturu i špotz, Orkestar OS RH i Centar za kulturu Novi Zagreb.

Program koncerta Simfonijskog puhačkog orkestra OSRH:
D. Šoštakovič: Uvertira ‘Gadfly’
J. Van den Roost: Tri ruska plesa – Trepak, Garavot, Troika
P. Linke: Berliner Luft
J.P. Sousa: Manhattan Beach
G. Holst: 1. suita za vojni orkestar u Es Duru: Chaconne, Intermezzo, March
E. Elgar/Retford: Pomp and Circumstances
M. Gould: Pavanne
Marquez: Conga del fuego nuevo
J: Gotovac Završno kolo iz opere ‘Ero s onoga svijeta’

 

ferata@ferata.hr
0997370409