mel PM SOLAR

Od sutra ponovno prometovanje cestom Sinj-Otok

Autor/ica
Objavljeno: 14 listopada, 2024

piket
Zbog izvođenja radova rekonstrukcije LC Sinj-Otok s dogradnjom nogostupa i biciklističke staze u sklopu koje se rekonstruira most od Hipodroma do Aerodroma (ulica Put Piketa), cesta je od 2. rujna bila zatvorena za sav promet. Prema najavama iz Uprave ŽUC-a ova cesta će od sutra, 15. listopada, biti otvorena.

Evo što je za Hit radio rekao ravnatelj ŽUC-a Petar Škorić.

‘Nakon šest tjedana rada na ovoj dionici, posebno na rekonstrukciji mosta od sutra, od 09,00 sati  će se ponovno omogućiti prometovanje vozilima ovom prometnicom. Naime, naizmjenično će se putem privremenog semafora puštati vozila uređenim makadamskim dijelom. Ovim putem umoljavamo vozače na strpljenje kako bi se promet odvijao uredno, a istovremeno trajati će radovi koji bi trebali biti gotovi oko Božića.

Ovim zahvatom je predviđena rekonstrukcija ceste u duljini od oko 850  metara te izgradnja nogostupa s biciklističkom stazom u duljini oko 950 metara s rasvjetom. Širina kolnika bit će 5,90 metara, širina nogostupa 1,55 m, a biciklistička staze 1,50 metara.

U sklopu zahvata je i proširenje postojećeg mosta te izgradnja rotora na mjestu spoja buduće županijske ceste. Grad Sinj sufinancira projekt iznosom od nešto manje 200 tisuće eura i to projektiranje i izgradnju nogostupa, biciklističke staze i javnu rasvjetu, dok Županijska uprava za ceste osigurava 680 tisuća eura koji novac je namijenjen za projektnu dokumentaciju i rekonstrukciju same prometnice i mosta. Inače ŽUC je u rješavanje imovinsko pravnih odnosa uložio oko 150 tisuća eura.’

ferata@ferata.hr
0997370409