mel PM SOLAR

Boćari Sinja, Pržine i Dugopolja na 19. memorijalnom turniru ‘Blago Zadro’ u Vukovaru

Autor/ica
Objavljeno: 14 listopada, 2024
boćari

Na tradicionalnom 19. memorijalnom boćarskom turniru ‘Blago Zadro’ u Vukovaru sudjelovalo je 16 ekipa iz cijele Hrvatske, među kojima su bili i boćari Sinja 1 i 2,Pržine iz Turjaka i Dugopolja.

Prvo mjesto osvojila je ekipa splitske Nade koja je u finalu pobjedila ekipu Sinja 1.

Zanimljivo je izdvojiti polufinalni susret u kojem je Sinj pobjedio Pržinu, koja je na kraju osvojila treće mjesto, a njihov boćar Mladen Pupić Nina bio je najbolji izbijač turnira.

Podsjećamo, BK ‘Trpinjska cesta’ osnovan je 2005. godine i čine ga hrvatski branitelji i bivši zatočenici srpskih koncetracijskih logora. Pored natjecanja i druženja s prijateljima, Sinjani i Turjačani posjetili su najvažnija mjesta iz Domovinskog rata u Gradu heroju Vukovaru i odali počast poginulim Vukovarcima i braniteljima koji su dali svoje živote u obrani Hrvatske.

Boćari iz Vukovara na čelu s predsjednikom Mijom Lozančićem veliki su prijatelji cetinskih boćara. Turnir je odlično organiziran i odigran po predivnom vremenu te svi s nestrpljenjem čekaju idući jubilarni 20. memorijalni turnir koji se igra u čast jednog od najvećih heroja Domovinskog rata generala Blage Zadre.

 

ferata@ferata.hr
0997370409