mel PM SOLAR

Šahisti Sinja upisali važnu pobjedu

Autor/ica
Objavljeno: 13 listopada, 2024

Regionalna šahovska liga nastavljena je ovog vikenda susretima 7. kola, a pred šahistima Sinja na rasporedu je bio iznimno važan meč u kojem su bili domaćini Hvaru.

Prvi rezultati meča upisani su na pločama gdje su igrali prezimenjaci Vučić, Petar i Mate, koji su imali bijele figure protiv Arapovića odnosno Simunića nakon čega je na ‘semaforu’ Sinj bio u prednosti 1.5:0.5.

Međutim, Hvarani pobjedama Krunoslava Simunića i Lovrinčevića preokreću meč i dolaze do prednosti od 1.5 : 2.5, Činilo se da će Hvarani kući s punim plijenom, ali tada igrač Sinja Dragan Ignjatović crnim figurama dolazi do pobjede zahvaljujući jakom napadu na bijelog kralja te je rezultat 2.5 : 2.5.

Sve su oči tada bile uprte u 3. ploču gdje je materijal jednak, ali bijele figure su aktivnije i nakon nekoliko poteza crni skakač je zarobljen na polju f8. Pad skakača oslobodio je put bijelom pješaku koji će se promovirati u damu.

U tom trenutku hvarski igrač predaje partiju, a Stjepan Đapić upisuje pobjedu, donosi Sinju presudni bod i ukupni trijumf u meču rezultatom 3.5 : 2.5.

Dobru formu Sinj će pokušati dodatno potvrditi za dva tjedna kada gostuje u Pločama, a Hvar koji se predstavio kao jako dobra i korektna ekipa ide na gostovanje u Privlaku gdje će mu domaćin biti Sveti Vid.

ferata@ferata.hr
0997370409