mel PM SOLAR

Emitirana nova emisija Županija +

Autor/ica
Objavljeno: 13 listopada, 2024
zupan boban olimpijci paraolimpijci

U programu Hit radija emitirano je novo izdanje emisije Županija +.

U Temi tjedna emitiran je prilog o svečanom proglašenju crkve Čudotvorne Gospe Sinjske manjom bazilikom. Tijekom emisije u rubrici ‘kronika tjedna’ bilo je riječi o prijemu kojeg je župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban upriličio za osvajače medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Isto tako, u ovom dijelu emisije emitiran je prilog o aktivnostima.

Splitsko-dalmatinska županije koja je, u županijskom tehnološkom hubu Digitalne Dalmacije u Splitu organizirala okrugli stol na temu ‘Načini i mogućnosti gospodarenja primorskim zemljišnim resursima u cilju prevencije biljnog pokrova od učestalih ljetnih požara.’

Zahvaljujući Javnoj ustanovi RERA S.D., u čijoj organizaciji su u Dugopolju upriličeni ‘Dani otvorenih vrata EU projekata’, svi gosti su ovih dana u Centru za posjetitelje ‘Skrivena Dalmacija’ imali besplatan ulaz i stručno vođenje,o toj temi također je bilo riječi u ovoj emisiji.

Na kraju emisije bilo je govora kako je Splitsko-dalmatinska županija objavila Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu sredstava u svrhu provođenja demografskih mjera za pomoći obiteljima s troje i više djece u sustavu osnovnog i srednjeg obrazovanja i pomoći obiteljima s četvero i više djece na školovanju, istovremeno u sustavu osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja za 2024./25. nastavnu/akademsku godinu ‘Budi tu! Tu je tvoj dom.’.

Emisiju ‘Županija +’ možete preslušati OVDJE.

 

ferata@ferata.hr
0997370409