mel PM SOLAR

Natjecanje u preciznom slijetanju motornih pilota – 5. Memorijal SZV

Autor/ica
Objavljeno: 11 listopada, 2024
WhatsApp Image at ()

Izvor: Aeroklub Sinj

U organizaciji aerokluba Sinj, sutra 12.10.2024. održat će se 5. Memorijal Samostalnog zrakoplovnog voda 4. brigade Zbora narodne garde, natjecanje motornih pilota u preciznom slijetanju motornim zrakoplovima. Natjecanje se odvija na aerodromu Sinj povodom obilježavanja 34. godišnjice nastanka ove postrojbe kojom je udaren temelj Hrvatskog ratnog zrakoplovstva 17.10.1990. godine, a početna baza joj je bila na Piketu uključujući članove aeroklubova Sinj i Split te letjelice i opremu koju su tada koristila ova dva aerokluba.

Planiran je nastup 15 pilota natjecatelja koji će letjeti sa 11 zrakoplova a službeni trening je proveden danas (petak) poslijepodne. Svaki natjecatelj ima pravo na tri leta u kojima mu se zbrajaju kazneni bodovi u cilju utvrđivanja pobjednika i ostalih u poretku.

Na aerodromu će biti postavljena izložba dijela fotografija i dokumentacije iz Domovinskog rata vezano za Samostalni zrakoplovni vod a kao posebna atrakcija, nakon završetka natjecanja planiran je let grupe zrakoplova iznad Sinja i šire okolice.

Program se odvija uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja i niza sponzora.

Svi posjetitelji kompleksa aerodroma Sinj dužni su se ponašati sukladno uputama ovlaštenih osoba operatora aerodroma Sinj.

WhatsApp Image at

ferata@ferata.hr
0997370409