mel PM SOLAR

Nagrađeni najbolji odgojno-obrazovni djelatnici

Autor/ica
Objavljeno: 7 listopada, 2024

foto ministarstvo
Izvor: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih

U povodu Svjetskog dana učitelja, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih već tradicionalno nagrađuje najbolje odgojno-obrazovne djelatnike. Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 513 najuspješnijih u školskoj godini 2023./2024. koji će biti nagrađeni novčanim iznosom od 1 327 eura.

Među nagrađenima su prosvjetne djelatnice koje rade u srednjim i osnovnim školama na našem području: Marija Gaurina Tehnička i industrijska škola Ruđera Boškovića u Sinju, Nada Ratković Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj, Jelena Crnjac OŠ Hrvace, Ivana Marić Zerdum i Ivana Šabić iz OŠ Trilj, te Vesna Šumanac OŠ Sutina Neorić.

Svečanost dodjele održana je danas u Kongresnoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu. Tom prigodom nagrađenima se obratio ministar znanosti, obrazovanja i mladih prof. dr. sc. Radovan Fuchs.

‘Danas vam želim zahvaliti za sve što činite, za svaki trenutak posvećenosti, svaku riječ potpore, svaki napor koji ulažete u našu zajedničku budućnost. Svima vama koji ste odabrali tako častan i jedinstven poziv želim sretan Svjetski dan učitelja uz obilje zdravlja i osobnog zadovoljstva! Neka vas u vašem radu prate uspjesi i radost!’, istaknuo je ministar Fuchs.

Javni poziv za nagrađivanje otvoren je u lipnju 2024. godine, a prijave je razmatralo Povjerenstvo sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje.

 

Nagrađeni odgojno-obrazovni radnici u školskoj godini 2023./2024.

ferata@ferata.hr
0997370409