CRO RACE 2024 mel PM SOLAR

HOO donirao Atletskom klubu Sprint-Sinj opremu za pokretanje atletike

Autor/ica
Objavljeno: 1 listopada, 2024
AK Sprint Sinj oprema

Atletski klub Sprint Sinj dobio je vrijednu opremu za pokretanje atletike za djecu i mlade od Hrvatskog olimpijskog odbora putem programa ‘Od sportske škole do olimpijskih igara’.

Inicijativom predsjednika ZŠUGS Josipa Malbaše uz suradnju s predsjednikom Hrvatskog atletskog saveza Ivanom Veštićem više puta se razgovaralo na temu pokretanja i približavanja ovog bazičnog sporta djeci i mladima pogotovo iz razloga postojanja sportske infrastrukture u našem gradu.

Dodatnu potporu pokretanja atletike i njene važnosti za razvoj djece i mladih kao bazičnog sporta dao je i zamjenik gradonačelnika Grada Sinja Denis Bobeta koji je u Zagrebu  u Ministarstvu turizma i sporta za projekt ‘Obnova atletske staze u Sinju’ potpisao Ugovor vrijedan 186.317,00 EUR-a kroz otvoreni Javni poziv Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina te dobio potrebna sredstva.

AK Sprint Sinj oprema

Kroz mjesec listopad organizirat će se prvi treninzi na atletskoj stazi, dok svi zainteresirani za treniranje mogu ostaviti podatke za upis (ime i prezime, godište i kontakt broj) na broj mobitela Josipa Malbaše 098 597 465.

Također, Atletski klub Sprint-SINJ ovim putem traži trenere osposobljene za rad s djecom i mladima sukladno Zakonu o sportu o obavljanju sportske pripreme i poduke.

AK Sprint Sinj oprema

ferata@ferata.hr
0997370409