TRILJ_MIHOVIL Dani opcine Dugopolje program mel PM SOLAR

U Trilju svečano misno slavlje u čast zaštitnika sv. Mihovila

Autor/ica
Objavljeno: 29 rujna, 2024

 

U Trilju je ispred župske crkve održana završna proslava blagdana Svetoga Mihovila Arkanđela, nebeskog zaštitnika Trilja, koji se ujedno slavi i kao Dan Grada. Svečanom procesijom i misnim slavljem koje je predvodio provincijal hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš, uz koncelebraciju župnika don Slavka Volarevića, misionara u Tanzaniji, don Dražena Klapeža i ostalih svećenika splitsko-makarske nadbiskupije. Svečana procesija krenula je iz župne crkve ulicama Trilja, a tijekom nje kip sv. Mihovila nosila su brojna izaslanstva, između ostalih iznijeli su ga pripadnici GP Trilj, potom vatrogasci, rukometaši, članovi braniteljskih udruga i ostali sve u pratnji alkara i alkarskih momaka, dok su ispred njih bile Triljske mažoretkinje, križonoša i nositelji crkvenih barjaka.

Fra Jozo Grbeš zahvalio je na iskazanoj časti da predvodi misno slavlje upravo u Trilju gdje je po prvi puta. U svojoj propovijedi istaknuo je važnost osobnosti i osobnih djela svakog čovjeka, a sve kako bi u konačnici zajednički bili dio jedne dobre, vjerničke zajednice.

Kroz propovijed je istakno važnost sv. Mihovila i sva njegova djela, čestitajući Triljanima njihov dan i zaštitnika njihove župe. Na kraju misnog slavlja riječ zahvale svima koji su pridonijeli ljepoti slavlja uputio je don Slavko Volarević.

Uz mnoštvo vjernika svečanom misnom slavlju nazočili su gradonačelnik Trilja i saborski zastupnik Ivan Bugarin sa suradnicima, saborski zastupnik Stipo Mlinarić Ćipe, sinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Miro Bulj, ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić, državni tajnik Ministarstva branitelja Zlatan Bašić, dožupan Stipe Čogelja, ravnatelj RERE Jozo Sarač, alkarski vojvoda Mario Šušnjara, načelnik Općine Vrbanja Velimir Redl sa izaslanstvom, predsjednik triljskog Gradskog vijeća Miljenko Marić i gradski vijećnici, te ostale osobe iz javnog, kulturnog, političkog i društvenog života.

Tijekom mise pjevao je Župni zbor pod vodstvom č.s. Mirte Lišnić i Tonća Šipića Sokola. Blagdan sv. Mihovila bio je posebno u znaku pripadnika policije koji slave svoj dan.

 

ferata@ferata.hr
0997370409