TRILJ_MIHOVIL Dani opcine Dugopolje program mel PM SOLAR

FOTOGALERIJA (P. Malbaša): Ragbijaši Sinja nezaustavljivi, Nada ostala samo na nadi

Autor/ica
Objavljeno: 29 rujna, 2024
Nada Sinj

Tekst: Ragbi klub Sinj Foto: Petar Malbaša

Na kišom natopljenom terenu i u izrazito teškim vremenskim uvjetima, Sinj je upisao uvjerljivu pobjedu nad splitskom Nadom rezultatom 27:3 (8:3), učvrstivši prvo mjesto na tablici.

Od samog početka utakmice, osjećala se napetost. Sinj je u Split došao značajno oslabljen, bez ključnih igrača poput Majića, Efendića, Reincka i Tomaševića, dok je Nada, također oslabljena ozljedama, izašla na teren s kombinacijom mladih i iskusnih igrača. Sinj je brzo iskoristio priliku – već na početku, Toni Miloš je položio za vodstvo Sinja nakon isforsirane greške Nade, iako Pavlović nije uspio pretvoriti. Nedugo zatim, Sinj je prisilio Nadu na novu grešku, a Pavlović je namjestio ciljačke sprave i povećao prednost na 0:8.

Nada nije ostala bez odgovora – koristili su taktičke udarce i kroz Lopeza postupno osvajali teren i stvarali prilike, a jedna od njih dovela je do smanjenja vodstva na 8:3, zahvaljujući preciznom kaznenom udarcu Plazibata. Ipak, do kraja poluvremena, unatoč naporima obje ekipe, obilna kiša i teški uvjeti spriječili su nova polaganja.

Drugo poluvrijeme obilježeno je još jačim pljuskom, koji je dodatno otežao igru. Iako se Nada trudila probiti obrambene linije Sinja, granitna obrana naših momaka uspješno je odbila sve napade. Deset minuta nakon početka drugog poluvremena, Pavlović je majstorskim solo prodorom probio obranu domaćina i podigao vodstvo Sinja na 15:3. Nada se nije predala – pokušali su kroz igru nogom preko Plazibata i Lopeza, ali Sinjska obrana nije ostavljala mnogo prostora. Svaki pokušaj napada Nade završavao je greškama koje je Sinj vješto iskorištavao. Tako je Brčić-Šušak iz blok lopte poentirao, povećavši vodstvo na 20:3, čime je praktički zapečatio sudbinu utakmice.

Nada je u posljednjim trenucima uvela svježe snage, pokušavajući vratiti kontrolu, ali Sinj nije popuštao. U završnim minutama, Sinj je pokrenuo snažan napad, a Lerotić je položio loptu ispod stativa za konačnih 27:3, potvrđujući potop splitske Nade.

Iako bi se na temelju rezultata moglo zaključiti da je Sinj ostvario laku pobjedu, realnost je bila drugačija. Treba priznati kako je Nada pružila čvrst otpor u teškim uvjetima, a obje ekipe pokazale su borbenost i odlučnost na terenu, ali Sinj je danas ipak svojom maestralnom igrom i beskompromisnom borbom zasluženo odnio pobjedu u Splitu. Trener Lerotić, bio je zadovoljan nastupom svoje momčadi, te je kazao kako slijedi:

“Baš izazovan tjedan je iza nas: puno izostanaka, samo 18 spremnih igrača, užasna kiša i vrlo dobar protivnik koji se dugo držao u egalu. Uspjeli smo sve to preskočiti i ostvariti, mislim, zasluženu pobjedu. Ponosan sam na momke, odradili smo baš tešku utakmicu, a cilj je ostvaren”, rekao je Lerotić.

Sinj sada s velikim samopouzdanjem i učvršćen na prvom mjestu tablice dočekuje ekipu Zagreba na domaćem terenu, koja je u ovom kolu svladala Ljubljanu.

Za RK “Sinj” nastupili su:
1. I. Brčić
2. S. Brčić
3. I. Jukić
4. T. Miloš 5
5. M. Miloš
6. M. Jukić
7. D. Brčić-Šušak 5
8. M. Grčić
9. L. Kovačić
10. L. Lerotić 5
11. D. Domazet
12. I. Prološčić
13. L. Prološčić
14. T. Lucić
15. N. Pavlović 12
16. B. Munivrana
17. M. Vukušić
18. M. Filipović

 

FOTOGALERIJA – Petar Malbaša

ferata@ferata.hr
0997370409