TRILJ_MIHOVIL Dani opcine Dugopolje program mel PM SOLAR

Počinje košarkaško prvenstvo: Alkar gostuje u Zadru, Milačić zadovoljan odrađenim

Autor/ica
Objavljeno: 27 rujna, 2024
KK Alkar

Nakon poduže stanke konačno kreće i košarkaško prvenstvo, radnog naziva Favbet Premijer liga. Alkar u sezonu ulazi gostovanjem u Zadru kod aktualnog prvaka, a ništa lakše mu neće biti niti u nastavku s obzirom na tri gostovanja u prva četiri kola. U najavi sezone razgovarali smo s trenerom Damirom Milačićem

Kao i svakog ljeta dosta se mijenjalo u momčadi. Nije to samo slučaj kod Alkara, nego i gotovo cijele lige pa se oko toga i nema potrebe čuditi. Čudit ćemo se kada tako ne bude. No, što je tu i je, a koliko je ko dobro “pazario” znat će vrlo brzo.

Alkara su napustili Boban, Vučić, Alok, Anderson, Marčinković, Nazor i Brocić. Tu su i dalje Jukić, koji je ujedno i novi kapetan, zatim Matulina, Tomašević, Gurley i Pavela, a momčadi su priključene i mlade nade Emanuel Domazet te Leandro Runje. Nova imena su Noa Svoboda, Vito Porobić, Ivan Kučan, Jeremy Shaw, Mario Krešić i Šime Jusup.

Trener Damir Milačić će i ove sezone biti na klupi sinjskog prvoligaša, a dobar korak u odnosu na ranije bilo je kompletiranje većeg dijela momčadi u ranoj fazi priprema pa je bilo dosta vremena da se upoznaju. Iako, spletom okolnosti neke su pripremne utakmice propale, ali u posljednjoj provjeri koja se igrala u Omišu prošlog utorka Alkar je slavio protiv istoimenog domaćina rezultatom 76:52.

“Zaključili smo pripreme i sada nas očekuje prvo kolo protiv Zadra. Sretni smo i zadovoljni odrađenim i što je najvažnije, pod paskom kondicijskog trenera Perasovića, prošli smo bez ozljeda. Zadar je sjajna momčad, gledao sam ga u prve dvije utakmice gdje je prikazao odlične igre. Fale nam još dvije utakmice, one koje nismo uspjeli odigrati u pripremama, malo smo neuigrani još, ali nastojat ćemo biti borbeni i što duže držati neizvjesnost.”, kazao je u uvodu razgovora trener Milačić.

Alkar je bitno pomladio redove u odnosu na prošlu sezonu, što uvijek ostavlja dosta upitnika:

“Jako je teško zadržati istu momčad, jer proračun je takav kakav je pa svaki igrač koji iskoči traži unosniji ugovor u nekoj bogatijoj sredini. Mi smo za sada napravili maksimum, ali tijekom sezone ćemo gledati da dodatno pojačamo momčad, no otom potom. Jako sam zadovoljan kako moja momčad izgleda, pogotovo kemijom u momčadi, što se osjetilo na treninzima. Dakako, nama je ovo prvo kolo veliki izazov, ali ne i veliki imperativ i zato smo produžili tjedan više s jačim trening intenzitetom, što bi trebalo dati ploda u narednim utakmicama.”

Raspored na startu izuzetno težak. Prvo kolo Alkaru donosi, kako smo već naveli, gostovanje kod prvaka Zadra, zatim treba i put Rijeke kod ambicioznog Kvarnera, nakon čega slijedi domaćinstvo Zaboku pa gostovanje u Dubravi:

“Kao trener, još od početaka u Susedgradu pa do današnjeg dana u Alkaru imao sam dosta i jako teških i jako dobrih rasporeda, međutim, sve to na kraju dođe na svoje. Zato i jesmo naporno radili kako bi što uspješnije prebrodili sve to. Uvijek kažem momčadi – koševi su na 305, igramo pet na pet, teren je u istim gabaritima, trica je na istom mjestu kao i u našoj dvorani tako da u tom dijelu nema mjesta za alibije.”

Mnogi analitičari, komentatori, treneri i novinari u projekcijama prije sezone Alkara su smjestili u borbu za posljednja dva mjesta, zajedno s Osijekom. Više nema one momčadi koja je ispala i prije nego je sezona krenula. Dakako, to je momčadi veliki motiv da dokaže suprotno:

“To meni u jednu ruku ide u prilog, jer volim biti u toj poziciji, pogotovo kada to čujem i iz najbliže sinjske okolice da mi nećemo nikog dobit i da ćemo ispasti. Kroz novinare i kroz kolege trenere s kojima sam razgovarao na seminaru, vidim da nas svi stavljaju na zadnje mjesto. Živi bili pa vidjeli, a na nama je da dokažemo da su svi oni bili u krivu.

Utakmica u Zadru igra se u subotu od 18 sati.

ferata@ferata.hr
0997370409