Dani opcine Dugopolje program mel PM SOLAR

Program proslave Dana Općine Dugopolje

Autor/ica
Objavljeno: 16 rujna, 2024
Dani Općine Dugopolje godina

Izvor: TZ općine Dugopolje

Mjesec rujan u znaku je proslave Dana Općine Dugopolje. I ove godine priprema se bogat program koji uključuje organizaciju kulturnih, sportskih i vjerskih događanja.

Raznovrsnost programa znači uključivanje različitih lokacija, na kojima će se odvijati ta događanja. Dugogodišnja suradnja Općine Dugopolje s lokalnim udrugama rezultirala je bogatim programom proslave.

Tako će se u Domu kulture odvijati humoristične predstave i izložbe te svečane sjednice. Ove godine DVD Dugopolje obilježava 40. obljetnicu svog postojanja i djelovanja. U Narodnoj knjižnici održava se deseta kulturna večer ‘Glas na riječ’. Ljubitelji tradicijskog pjevanja tipa ojkanja uživat će u koncertu kojeg će izvesti sudionici Međunarodnog seminara ojkanja u prirodnom ambijentu u Kotlenicama. Sportski turniri u nogometu, košarci i rukometu održavat će se u školskoj dvorani OŠ Dugopolje i na stadionu S.C. Hrvatskih vitezova, a 15. turnir u balotama za žene imat će i humanitarni karakter.

Tradicionalna liturgijska slavlja, trodnevnica i svete mise na blagdan sv. Mihovila i sv. Jeronima, biti će u župnoj crkvi sv. Mihovila u Dugopolju. Na blagdan sv. Mihovila, u nedjelju 29. rujna, održat će se svečano misno slavlje koje predvodi gvardijan samostana Gospe Sinjske, fra Marinko Vukman. Slavlje se nastavlja u popodnevnim satima na središnjem Trgu domovinske zahvalnosti, dječjim priredbama DV Maslačak i učenika OŠ Dugopolje. Od 19 sati kreće pučka veselica s folklornim nastupima, a ostatak večeri sve posjetitelje zabavljat će Maja Šuput. Ulaz na sve manifestacije je besplatan.

Dani Općine Dugopolje godina

ferata@ferata.hr
0997370409