mel PM SOLAR

Ragbijaši Sinja pobjedom krenuli u prvenstvo

Autor/ica
Objavljeno: 15 rujna, 2024
Ragbi Sinj Ljubljana

Izvor: Ragbi klub Sinj

Ragbi klub Sinj uspješno je započeo novu sezonu uvjerljivom pobjedom protiv RK Ljubljana na gostovanju u Ljubljani. Unatoč brojnim izostancima i preprekama tijekom priprema, naši momci su pokazali čvrstoću i timski duh, svladavši domaćine na Ovalu s rezultatom 36-10.

Od samog početka utakmice naši momci su dominirali terenom. U prvom poluvremenu tvrda igra Sinja dovela je do značajne prednosti, zahvaljujući odličnim polaganjima D. Brčića-Šuška, M. Grčića i T. Lucića. S dva pretvaranja N. Pavlovića, Sinj je na poluvrijeme otišao s rezultatom 19-0.

U drugom poluvremenu došlo je do izlaska trenera Lerotića i blagog pada igra, međutim malom rošadom na pozicijama Sinj je ubrzo nastavio u istom ritmu. Polaganjima D. Brčića-Šuška, T. Lucića i I. Prološčića, uz još jedno pretvaranje Pavlovića, pobjeda je bila osigurana. Ljubljana je uspjela smanjiti zaostatak s dva polaganja, ali to nije bilo dovoljno da ugroze sigurnu pobjedu i odličan start Sinja.

Najbolji igrač utakmice bio je Ivan Prološčić, koji je briljirao u svim segmentima igre. Njegova izdržljivost, taktička inteligencija i ključne obrane pokazale su zašto je upravo on zaslužio titulu igrača utakmice, a njegov povratak će dodati još jednu dimenziju napadačkom segmentu Sinja.

Posebno treba istaknuti i dvojicu debitanata, Vukušića i Vukasovića, koji su prvi put zaigrali za seniorsku momčad. Unatoč tremi, obojica su pokazala zrelost i borbenost, čime su dali naslutiti da će biti važni igrači za momčad u budućnosti.

Nakon ove pobjede, Sinj će zasigurno s dodatnim samopouzdanjem nastaviti sezonu, a slijedi im domaći susret pred vlastitom publikom, gdje će imati priliku dodatno potvrditi svoju kvalitetu i snagu.

Sinj je nastupio u sljedećem sastavu:

1.S. Žigo,
2.Brčić S.,
3.Brčić I.,
4.G. Reincke,
5.T. Miloš,
6.N. Efendić,
7.D. Brčić-Šušak,
8.M. Grčić,
9.L. Lerotić,
10.D. Domazet,
11.Mi. Šušnjara,
12. I. Prološčić,
13. L. Prološčić,
14. T. Lucić,
15.N. Pavlović,
16.Vukušić
17. Vukasović

 

ferata@ferata.hr
0997370409