mel PM SOLAR

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Hrvaca

Autor/ica
Objavljeno: 13 rujna, 2024
DSC

Foto: AB FOTO

Danas je u Društvenom domu u Hrvacama održana svečana sjednica Općinskog vijeća Hrvaca, a sve u povodu Dana Općine Hrvace i proslave Blagdana Gospe Žalosne.

Uz načelnika Hrvaca Dinka Bošnjaka, predsjednika hrvatačkog Općinskog vijeća dr. Antu Prolića i općinske vijećnike, svečanoj sjednici nazočili su župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban koji je ujedno bio izaslanik Predsjednika Vlade RH, gradonačelnici i načelnici općina i gradova s područja cetinskog kraja, načelnici prijateljskih općina Feričanci i Kuzma, predstavnici Viteškog alkarskog društva, te brojni drugi uzvanici.

Načelnik Dinko Bošnjak pozdravio je sve prisutne, te je u svom govoru istaknuo:

‘Provodimo niz projekata na području naše Općine što mi predstavlja veliko zadovoljstvo. Zahvaljujem županiji splitsko-dalmatinskoj što je bila i ostala naš partner u projektimakoje provodimo. Ipak, izdvajam projekt Aglomeracije Hrvace i Rumin koji je težak oko 8 milijuna eura. To je ujedno i najzahtjevniji i financijski najveći projekt. Zadovoljan sam povećanjem broja prvašića, pogotovo na Biteliću gdje ove godine imamo četiri prvašića, a prošle godine nije bio niti jedan.’

Župan Boban u svom govoru je kazao:

‘Čestitam načelniku Bošnjaku koji već dugi niz godina ostvaruje ne samo odlične izborne rezultate već i projektne, komunalne, demografske i druge. Poseban važan projekt je demografska obnova. Izražavam zadovoljstvo što naša županija u odnosu na prošlu godinu ima 50 prvašića više. Također, u protekloj godini imamo više stanovnika koji su doselili nego odselili iz naše županije. Nastavljamo s potporama, a sve u interesu da nam ljudi ostanu u ovom zemaljskom raju. Gospe Žalosna, razveseli se. Imaš se čemu veseliti ovdje u Hrvacama.’

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća upriličena je dodjela javnih priznanja Općine Hrvace za 2024. godinu.

Kolektivnu nagradu dobio je Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Hrvace pri Crvenom križu Sinj. Zahvalnice su uručene Samostalnoj satniji HV-a iz Potravlja, Satrića, Maljkova, Bitelića i Hrvaca. Nagradu za životno djelo, posthumno je dobio Joško Bošnjak – Čoko. U njegovo ime, nagradu je preuzela supruga Veronika.

FOTOGALERIJA AB FOTO

ferata@ferata.hr
0997370409