mel PM SOLAR

Najava predavanja: ‘Odvaži se: Mario Celinić – 7 vrhova’

Autor/ica
Objavljeno: 11 rujna, 2024
M Celinić

Izvor: Klub avanturističkih sportova Cetina Adventure

U susret 7. izdanju utrke Sinj Trail, Klub avanturističkih sportova Cetina adventure poziva vas na putopisno-avanturističko predavanje ‘Odvaži se: 7 vrhova’.

Gost susreta je Mario Celinić, sportaš, strastveni ronioc, jedriličar i – planinar. Iako se planinama počeo ”’baviti’ kasno, ostvario je san o usponu na Mount Everest (8848 m) te tako postao šesti Hrvat na najvišem vrhu svijeta, nakon Stipe Božića te članica Hrvatske ženske alpinističke ekspedicije. Osim toga, njegovu bogatu planinarsku knjižicu krasi titula drugog Hrvata koji je osvojio najviše vrhove svih sedam kontinenata.

Što ga privlači planinama? Zašto je počeo planinariti? Od Velebita i Dinare, preko Mont Blanca, do Vinsona na Antartici, pa do Mount Everesta… što mu je bio najveći izazov, kako se pripremao i što ga je inspiriralo? Kakav je osjećaj ispenjati indonezijski najviši vrh, koji uspon mu je poseban i što je prvo pomislio kad je dotakao vrh svijeta? Sve ovo, a i više od toga, ispričat će Mario Celinić.

Susret, predavanje i druženje održat će se na Gradskom bazenu Sinj u petak, 13. rujna 2024. s početkom u 19 sati. U slučaju lošeg vremena organizator će javiti novu lokaciju.

Odvaži se, dođi! Ulaz je slobodan.

OdvažiSe predavanje

ferata@ferata.hr
0997370409