mel PM SOLAR

Polaganje kamena temeljca za Dječji vrtić Muljika u Glavicama

Autor/ica
Objavljeno: 9 rujna, 2024
novi vrtic x x

Izvor: Grad Sinj

Sutra, 10. rujna, u 12 sati održat će se svečanost polaganja kamena temeljca za projekt izgradnje dječjeg vrtića Muljika u Glavicama.

Prije početka radova na lokaciji, predstavnicima izvođača uručena je sva potrebna dokumentacija.

Projektom se planira temeljita rekonstrukcija i nadogradnja derutne građevine koja godinama nije bila u funkciji, a nalazi se u vlasništvu Grada Sinja. Cilj je prenamijeniti zgradu za potrebe dječjeg vrtića, uključujući opremanje vanjskog igrališta te izgradnju četiri nova dnevna boravka – dva za jasličku skupinu i dva za vrtićku skupinu.

Po završetku radova, koji su predviđeni u trajanju od osam mjeseci, nova će zgrada pružati sve uvjete za kvalitetnu socijalizaciju i psihofizički razvoj djece, što će značajno doprinijeti poboljšanju životnih uvjeta djece i roditelja u tom području.

Trenutna površina zgrade iznosi 350 m², dok će nakon nadogradnje doseći ukupno 700 m². Građevinska parcela na kojoj se zgrada nalazi prostire se na 1923 m². Ukupna vrijednost radova iznosi 1.089.690 eura bez PDV-a, odnosno 1.362.113 eura s PDV-om, a projekt je sufinanciran sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

ferata@ferata.hr
0997370409