mel PM SOLAR

Rukomet: Sinju bod u povratničkom prvoligaškom nastupu

Autor/ica
Objavljeno: 7 rujna, 2024
Sinj Zrinski

Foto: AB Foto

U svom povratničkom prvoligaškom nastupu rukometašice Sinja osvojile su bod protiv ekipe Zrinskog…

Sinj – Zrinski 38:38 (22:20)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo
Gledatelja: 300
Suci: Kristijan Mitar, Stefano Rajković

Sinj: Radinović (2 obrane), Ravlić, Macan, Hrgović-Tomić 3, Žaper, Arar 4, Čović 9, Beljo (4 obrane), Strugar 3, Mravak, Grubišić Čabo, Bužančić (4 obrane), Kljaković Gašpić 12, Gutić 7, Marović, Glavan.

Zrinski: Posavec 8, Gudelj 3, Golub 3, Janković, Jerković (5 obrana), Varga, Zrnić 8, Potočnjak (2 obrane), Vidović, Rumek, Robida 16.

Sedmerci: Sinj 6/7; Zrinski 4/6
Isključenja: Sinj 10 minuta; Zrinski 10 minuta

Odličnu utakmicu odigrale su rukometašice Sinja i Zrinskog pa je realno neriješen rezultat možda i najpošteniji. Odličan je to rezultat za sinjsku ekipu, prvenstveno jer su gošće prošlogodišnje trećeplasirane i jedna od ekipa za koju se vjeruje da i ove godine biti u samom vrhu.

Poslije početnog ispitivanja snaga Sinj se počeo odvajati i vrlo brzo stigao do plus četiri gola. Gošće su ipak uspjele uhvatiti priključak, prvenstveno zahvaljujući Tiji Robidi koja je bila neumoljiva i koja je, budi uzgred rečeno, na kraju postigla čak 16 golova.

Sinj je ipak pokazao više – Kljaković Gašpić, Gutić i Čović bile su udarne igle tijekom cijelog susreta pa je desetak minuta prije kraja semafor u dva navrata pokazao i po pet golova u korist Sinja. Na kraju prvog dijela Sinj se morao zadovoljiti s dva gola prednosti (22:20).

Sinj je sjajno izgledao sve tamo do 40. minute i vodstva od 29:26, kada unutar jednog napada ostaju bez dvije isključene igračice (Hrgović-Tomić, Čović), što gošće koriste i stižu do egala.

Nastavilo se tada u ritmu gol za gol, da bi Čakovčanke devet minuta kraja preuzele i vodstvo golom Posavec. Imale su nešto poslije i dva razlike, posljednji put na dvije i pol minute do kraja, međutim tada je i Sinj odgovorio.

Prvo je Zrinski ostao s dvije igračice manje, Čović je tada smanjila, ali je sjajna Robida i tada pronašla put do gola, da bi u finišu susreta Strugar i Kljaković Gašpić pogađale za remi. Valja istaknuti i obranu s krila u posljednjoj sekundi od strane sinjske vratarke Bužančić.

U drugom kolu Sinj ide u goste Splitu 2010.

Tablica:

Tabl rž

ferata@ferata.hr
0997370409