mel PM SOLAR

NL dr. Jadrijević: ‘Savjetnica borbe vrijedna!’

Autor/ica
Objavljeno: 4 rujna, 2024
stipislav

NL dr. Stipislava Jadrijevića dostavila je priopćenje u kojem se očituju na zapošljavanje Buljeve savjetnice u Gradsku upravu Sinja. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

‘Drage sugrađanke i sugrađani,

Kao što je čelni čovjek nezavisne liste i najavio u svom prošlom priopćenju, na inicijativu Nezavisne liste dr. Jadrijevića oporbeni gradski vijećnici (NL dr. Jadrijević i HDZ Sinj) skupili su potrebne potpise i u skladu s procedurom zatražili sazivanje izvanredne tematske sjednice Gradskog vijeća grada Sinja na temu zapošljavanja/uhljebljivanja savjetnice gradonačelnika Mira Bulja na izmišljeno radno mjesto na neodređeno vrijeme u gradsku upravu Sinja.

Upravo je zapošljavanje Buljeve savjetnice u gradsku upravu Sinja velika pljuska mladim i školovanim ljudima i rijetko viđen ‘školski’ primjer uhljebništva.

Podsjećamo sveukupnu javnost da je Božena Romac (50) bila četvrta na listi MOST-a za Gradsko vijeće grada Sinja na lokalnim izborima 2021. godine te je od strane gradonačelnika nakon osvajanja vlasti imenovana savjetnicom gradonačelnika putem ugovora o djelu i već tri godine protuzakonito putem ugovora o djelu obavlja poslove u gradskoj upravi Sinja.

Posebno je zanimljivo ukazati na činjenicu da je gradonačelnik Miro Bulj već ranije u nekoliko navrata pokušao zaposliti/uhljebiti svoju savjetnicu, ali je zbog kritika javnosti samo privremeno odustao. Konačno zapošljavanje/uhljebljivanje gradonačelnik Miro Bulj obavio je u trenutku kada je za njega najmanja politička šteta, nakon održanih izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.

Žalosti činjenica da je gradonačelnik Miro Bulj da bi izveo operaciju uhljebljivanja svoje savjetnice maknuo s radnog mjesta gradsku službenicu, diplomiranu novinarku, koja je do tada vodila Odjel za odnose s javnošću, i napravio novi preustroj s izmišljenim radnim mjestom za svoju savjetnicu, koja će sada obavljati poslove odnosa s javnošću sa srednjom školom i bez formalnog obrazovanja za navedeno radno mjesto.

Ali kada je gradonačelnik Miro Bulj u pitanju, ni to nije sve!!!!
Još tužnija je činjenica da je savjetnica gradonačelnika na radno mjesto na neodređeno vrijeme izabrana od strane Povjerenstva kojima je ujedno nadređena već više od tri godine, protuzakonito putem ugovora o djelu, a što dovodi u pitanje objektivnost sveukupnog procesa.

Parafrazirajući staru narodnu poslovicu „s jednom stražnjicom na dvije stolice“.
Ovim činom gradonačelnik Miro Bulj, okrunio je svoj do sada neviđeni niz uhljebljivanja sebi bliskih osoba te na taj način pogazio sva svoja predizborna obećanja i parole ‘jednake šanse za sve’ te „mjesto sposobnih a ne podobnih“.

Stoga kao oporbeni gradski vijećnici tražimo sazivanje izvanredne tematske sjednice Gradskog vijeća grada Sinja kako bi se ispitale sve okolnosti uhljebljivanja/zapošljavanja savjetnice gradonačelnika Mira Bulja na radno mjesto u Odnose s javnošću grada Sinja, te pozivamo gradonačelnika da prije izvanredne tematske sjednice Gradskog vijeća dostavi svim gradskim vijećnicima cjelokupnu natječajnu dokumentaciju s natječaja (zajedno s važećom sistematizacijom) na kojem je na radno mjesto na neodređeno vrijeme u gradsku upravu Sinja zaposlena upravo savjetnica gradonačelnika.

U kampanji za lokalne izbore gradonačelnikov slogan je bio ‘SINJ BORBE VRIJEDAN’, dok je za vrijeme cijelog mandata njegov slogan ‘Savjetnica BORBE VRIJEDNA!!!!’

S poštovanjem,

Nezavisna lista dr. Jadrijević

Objavljujemo zahtjev vijećnika Gradskog vijeća Sinja iz kandidacijske liste grupe birača – nositelj dr. Stipislav Jadrijević i kluba vijećnika HDZ-a.

Tematska_sjednica_Zahtjev_04.09.2024.

 

ferata@ferata.hr
0997370409