mel PM SOLAR

Ratka Ajdučić Ivanu Laci: ‘Dosta je bilo vaših kleveta, omalovažavanja, vrijeđanja i laži!’

Autor/ica
Objavljeno: 3 rujna, 2024
opcina otok

Službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova Pročelnika jedinstvenog Upravnog odjela Općine Otok Ratka Ajdučić oglasila se priopćenjem kojim se obratila vijećniku HDZ-a u Općinskom vijeću Otoka i predsjedniku HDZ-a Otok Ivanu Laci, kao odgovor na njegovo priopćenje objavljeno na Ferati 31. kolovoza.

Priopćenje koje Ajdučić naziva ‘očitovanjem na prozivke vijećnika Lace’ donosimo u cijelosti:

‘Vijećniče Laco,

Dosta je bilo vaših kleveta, omalovažavanja, vrijeđanja i laži!

U više navrata pokušala sam s vama ostvariti dijalog bez i jedne jedine riječi uvrede ili omalovažavanja kojima se vi koristite. Svidjelo se to vama ili ne ja jesam magistar struke, diplomirani inženjer agronomije, koja je diplomirala sa izvrsnim uspjehom i svim pohvalama moga mentora i bivšeg ministra poljoprivrede prof.dr.sc. Davora Romića.

Na kojem ste vi fakultetu diplomirali kada tako olako blatite nečiju diplomu i s kojim uspjehom voljela bih znati jer nigdje ne mogu pronaći taj podatak?

Ja govorim istinu i samo istinu! Moja istina, na vašu žalost, je lako provjerljiva – dajem vam javno sva prava da samostalno zatražite prijepis mojih ocjena tijekom studiranja na Agronomskom fakultetu, činjenica s kojom se previše dičim i ponosim da bih dopustila nekome da me tek tako blati.

Nadalje ponavljam kako vaše laži kojima obmanjujete javnost ovdje staju jer počinje istina. Na sjednici vijeća vaše prozivanje na nezakonitosti u vrtiću su obmana i laž. Na sjednici vijeća navela sam vam instituciju, kao i ime osobe, od koje možete dobiti crno na bijelo istinu o tome tko je to bio nezakonito imenovan i što je to bilo nezakonito u vrtiću. I samo da se zna, nitko nije poslao ovu agronomkinju na sjednicu vijeća osim zakona koji kaže da na sjednici mora biti pročelnik koji je odgovoran za zakonito postupanje na sjednici, a ja nisam podvila repicu i pobjegla iako sam znala što smjerate.

Puste laži koje ste donijeli kao zaključak sjednice mogu biti jednostavno dokazane zapisnikom sa sjednice gdje će se vidjeti zaključci sa sjednice i zaključci s kojima ste izašli u javnost – pripazite malo jer neće se podudarati. Sudski postupak koji se zasigurno bude vodio pokazati će i datume i navode koje ste naveli u priopćenju za javnost, a za postupak je dobro da imamo pisani trag u vidu vašeg priopćenja javnosti.

Još nešto vijećniče Laco, preko leđa ovog magistra struke vi zasigurno nećete graditi svoju karijeru. Previše sam toga ja dala za tu diplomu da biste je vi koristili za svoju samopromociju. Kako mi agronomi volimo reći potrebno se osloboditi svih nametnika i metilja da bi biljka (kupus) mogla rasti.

Živjeli i sretno!

Ratka Ajdučić, mag.ing.’

ferata@ferata.hr
0997370409