HEP DANI_ALKE mel PM SOLAR

Završili upisi u sinjske srednje škole

Autor/ica
Objavljeno: 29 kolovoza, 2024
srednjoskolci

Završili su upisi u sinjske srednje škole. Učenici koji na prvom roku nisu uspjeli upisati srednjoškolski program, prošli tjedan su, u drugom upisnom roku, imali priliku upisati škole u kojima je ostalo slobodnih mjesta. Danas do 18 sati je rok za učitavanje potpisanih upisnica u sustav, kao i ostale dokumentacije koja je uvjet za upis u određene programe obrazovanja.

Većina sinjskih srednjih škola popunila je sva upisna mjesta već u prvom upisnom roku.

Gimnazija Dinka Šimunovića, koja je propisala bodovni prag (63 boda) u prvom upisnom roku je upisala 59 učenika u tri razredna odjeljenja. Slobodno je ostalo 13 mjesta. U drugom upisnom roku nije bilo prijavljenih, upravo zbog visokog upisnog praga.

U Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji je 26 novoupisanih učenika u dva razredna odjela, klasični (8) i jezični (18), što je 7 učenika više nego prošle godine.

Sva su mjesta popunjena i u Srednjoj strukovnoj školi bana Josipa Jelačića koja je u novu školsku godinu upisala 191 učenika prvih razreda, kao i u Tehničkoj industrijskoj školi Ruđera Boškovića u Sinju koju će pohađati 154 prvaša.

Podsjetimo, ove godine, prema odluci Ministarstva, provodit će se i treći rok upisa u srednje škole. Prijave za taj naknadni rok počinju 2. rujna, a traju do 27. rujna. Broj slobodnih mjesta za treći upisni rok bit će objavljen 30. kolovoza. Oni koji nisu zadovoljni upisanim programom ne mogu sudjelovati na upisima, već mogu pokušati promijeniti školu.

ferata@ferata.hr
0997370409