HEP DANI_ALKE KAMICAK mel PM SOLAR

Predstavljanje nosača zvuka ‘Josip Kuletin – izabrane skladbe’

Autor/ica
Objavljeno: 19 kolovoza, 2024
plakati

Nakon večernje svete mise u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u petak, 23. kolovoza u 20 sati u klaustru Samostana održat će se predstavljanje nosača zvuka ‘Josip Kuletin – izabrane skladbe’.

Riječ je o vrijednom projektu koji je nastao dugogodišnjim znanstveno-istraživačkim radom fra Joze Župića na otkrivanju zaboravljenog Josipa Kuletina, kao i njegove glazbene baštine koja je nosačem zvuka otrgnuta zaboravu, a poznate skladbe kao ‘Sinjski alkari’ i ‘Splitske kale’ više se ne potpisuju pod nepoznatim autorom, već se zna da su to djela Josipa Kuletina.

Sinjski gvardijan fra Marinko Vukman pozvao je sve vjernike da dođu na predstavljanje ovog iznimno vrijednog djela.

‘Riječ je o vrijednom projektu koji je nastao dugogodišnjim znanstveno-istraživačkim radom fra Joze Župića, našega župljanina koji već 30-ak godina djeluje i radi u Njemačkoj. On se posvetio Josipu Kuletinu i njegovom djelu koje je bilo otrgnuto zaboravu. Iako su se njegova djela izvodila, nitko nije znao tko je autor tih skladbi, ali zahvaljujući našem fra Jozi Župiću sada se to zna. Fra Jozo Župić je izdao i knjige koje govore o Josipu Kuletinu. U programu će nastupiti naša Gradska Glazba Sinj koja već 162 godine uspješno radi i svira, posebno skladbe našega Josipa Kuletina’, kazao je gvardijan fra Marinko Vukman.

plakati

ferata@ferata.hr
0997370409