HEP DANI_ALKE KAMICAK mel PM SOLAR

HVZ: Aktivni požari na teško pristupačnom terenu

Autor/ica
Objavljeno: 18 kolovoza, 2024
naslovna

Izvor: HVZ

Hrvatska vatrogasna zajednica izvijestila je da se vatrogasci i dalje bore s požarima na teško pristupačnom terenu u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

Vatrogasci sinjskog područja su dana 17. kolovoza bili angažirani na intervenciji gašenja 3 požara na području Dinare, koji su izbili 16. kolovoza. Sudjelovalo je 17 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila iz JVP Sinj, DVD-a Sinj, Hrvace, Trilj te dva protupožarna zrakoplova Air Tractor. Požari na području Vrdova i Bitelske Grede su ugašeni. Požar na području Peratovac još je aktivan i ušao je u područje Republike Bosne i Hercegovine. Požar na području Peratovac zahvatio je površinu oko 50 ha. Na požarištu tijekom noći organizirano je dežurstvo od strane DVD Hrvace  s pet vatrogasaca i dva vozila.

Na požaru otvorenog prostora području Knin – Crvena zemlja za koji je zaprimljena dojava 15. kolovoza, opožareno je više od 300 ha niskog raslinja, makije i šume. Tijekom dana 17. kolovoza na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 47 vatrogasca sa 15 vatrogasanih vozila. U pomoć zemaljskim snagama angažirana su četiri protupožarana zrakoplova Canadair CL-415 i dva protupožarna zrakoplova Air Tractor. Tijekom večernjih sati otpuštena je izvanredna dislokacija iz Grada Zagreba. Požar je i dalje aktivan, a tijekom noći na požarištu su ostala 23 vatrogasca sa 10 vozila iz JVP Knin i JVP Šibenik i Split.

Fotogalerija JVP Šibenik: Požar na Dinari

ferata@ferata.hr
0997370409