SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

U Trilju održana radionica udruge Prijatelji obitelji

Autor/ica
Objavljeno: 25 srpnja, 2024
Radionica

Tekst: Marija Žuro; Foto: Simona Svalina

U srijedu 24.07. u sklopu udruge Prijatelji obitelji održana je prva kreativnu radionicu za tinejdžere i roditelje. Ugodan ambijent kraj rijeke Cetine obogatili su znatiželjni sudionici koji su od 18 sati pa sve do večernjih sati nastavili svoje druženje.

Na samom početku radionice sudionici su imali priliku za upoznavanjem nakon čega je uslijedilo razdvajanje roditelja i tinejdžera. Taj prvi dio obilježila je izrada pop-up čestitki, ali ne na klasičan način već su sudionici morali biti kreativni u svom izražavanju. Roditelji i djeca u ovom dijelu su mogla doznati što misle jedni o drugima i kako ih doživljavaju. Također, ovaj dio ostavlja im prostora da nakon radionica nastavljaju razgovor o njihovim doživljajima tinejdžera, odnosno roditelja. Osim toga, na radionici je bio i trenutak kad su sudionici trebali pogledati malo dublje u sebe i kakav je njihov unutarnji govor ili možda bolje rečeno unutarnji kritičar.

Nakon izrade čestitki, slijedila je kratka refleksija radionice nakon čega su svi sudionici zaigrali igru na livadi. Cilj igre bio je da osvijeste kako neke stvari u životu trebamo pustiti, ali ne nužno odustati od njih već dati sve što je u našoj moći da ih ostvarimo i biti svjesni da ako ne uspijemo u tome ne doživimo taj dio kao neuspjeh, nego kao novu lekciju.

Iako je radionica trajala 2 sata, sudionici su nastavili svoje druženje uz soparnik, a nakon toga i na obiteljskoj koktel večeri u obližnjem kafiću. Ova 2 sata samo su uvod u sve ono što možemo pružiti našoj djeci. Ovi roditelji pokazali su interes da omoguće neke nove uspomene i pruže svojoj djeci podršku. Najveća nagrada za ovu inicijativu bila bi kad bi djeca stekla povjerenje u svoje roditelje i obraćala se njima kad shvate da imaju problem. Time bismo bili sigurni da vršimo prevenciju određenih nepoželjnih ponašanja, a tako stvaramo sigurnije društvo.

Za kraj važno je napomenuti kako su isključivo mlade osobe radile na cijeloj inicijativi, njihova je želja pokazati i svim drugim mladima kako je moguće pokrenuti nešto novo uz puno truda, borbe, hrabrosti i ljubavi.

Ostalo je još nekoliko mjesta za iduće dvije radionice koje su 30.07. i 1.08., a zainteresirani se mogu prijaviti preko linka https://forms.gle/8mo18DanV63iLARf9

FOTOGALERIJA SIMONA SVALINA

ferata@ferata.hr
0997370409