SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Marko Vrančić među najboljim maturantima u državi

Autor/ica
Objavljeno: 24 srpnja, 2024
marko vrancic

Marko Vrančić, učenik Gimnazije Dinka Šimunovića u Sinju, je među najboljim maturantima svoje generacije na ovogodišnjoj državnoj maturi. O ovom samozatajnom devetnaestogodišnjaku već smo pisali nakon objave rezultata državne mature u članku ‘Marko Vrančić ‘rasturio’ na državnoj maturi’.

Danas je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih dodijelilo nagrade najboljim maturantima. Glavne nagrade za izniman uspjeh na državnoj maturi ove godine dobili su učenici Petar Jukić iz XV. gimnazije u Zagrebu, Vid Šarić iz Gimnazije Pula, Bartul Zavorović iz III. gimnazije Split te Lara Usmiani iz Srednje škole dr. Antuna Barca iz Crikvenice. Dvoje učenika dobilo je  nove nagrade, za najbolje riješen ispit iz Hrvatskog jezika i najbolje riješen ispit iz Povijesti.

Ukupno 28 maturanata ove je godine proglašeno najboljima u svojoj generaciji, a Marko Vrančić našao se među 20 učenika s najboljim prosjekom i to na 8. mjestu.

rezultati marko vrancic

Najuspješnijim maturantima danas je ministar Radovan Fuchs dodijelio nagrade Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih za izniman uspjeh u iznosu od 350 eura.

ferata@ferata.hr
0997370409