SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Preponski uspjesi Josipa Jadrijevića

Autor/ica
Objavljeno: 24 srpnja, 2024
JOSIP JADRIJEVIIIIC

Izvor: Facebook Josipa Jadrijevića

Odakle početi pisati tekst o jednom uspješnom preponskom jahaču, njegovim uspjesima na državnim i međunarodnim preponskim natjecanjima.

Dakle, riječ je o jednom od najboljih jahača u preponskom športu Josipu Jadrijeviću koji je svojim rezultatima u 2023. i prvih 6 mjeseci 2024. godine pokazao iznimne rezultate. Kada smo pomislili da konjički sport stagnira, svjedoci smo izuzetnih uspjeha nadarenog jahača Josipa, koji je naše gore list, kao i Indi Šimleša, kćer Ante Šimleše višestrukog prvaka RH u preponskom jahanju, rođenog Sinjanina sa adresom u Zagrebu.

Zaista nismo htjeli da ovakvi uspjesi prođu ispod radara, već da javnost upoznamo sa našim sportskim talentima i njihovim sportskim uspjesima.

Pored sportskog jahanja, Josip je aktivni sudionik Sinjske alke, a na prethodnim alkama obnašao je uspješno dužnost vojvodinog ađutanta.

Na jakom međunarodnom natjecanju u gradu Šamorin (Slovačka) pobijedio je na zahtjevnoj utakmici na visinama 135 cm u velikoj konkurenciji sa najboljim vremenom na ovakvo zahtjevnom natjecanju. Lijepo je uvijek viditi kada smo na vrhu i natpis ‘CRO’ i naše boje, čovjek se odmah lijepo osjeća, i kaže evo još jedan sportski uspjeh iza kojeg stoji teški rad.

U daljnjem slijedu ćemo pobrojati natjecanja na kojima je Josip pobijedio ili bio u vrhu:

Pobijednik Memorijala Žarko Peša Leopard na Zagrebačkom Hipodromu, te ujedno i drugoplasirani s drugim konjem.

Nexe Zagrebačka Liga – utakmica 130 – 1., 2. i 3. mjesto.

Balatonvilagos(Mađarska )utakmica 130 – 1. mjesto
Maribor utakmica 130 – 1. mjesto
Batida kup – utakmica 130 – 1. i 2. mjesto
Prvenstvo grada Zagreba – utakmica 125 – 2. mjesto, utakmica 135 – 4.mjesto

Navedeni rezultati su samo dio aktivnosti u prvih 6 mjeseci 2024. godine, a iz 2023 godine Josip je bio seniorski prvak RH Croatia cup-a.

Što reći na kraju osim poželiti da nastavi dalje nizati uspjehe u preponskom jahanju na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Josip može biti primjer mladim jahačima kako trud, rad i odricanja se isplate za postizanje sportskih postignuća. Naš Josip očito pogađa u sridu, te se nadamo i takvim uspjesima u Sinjskoj alci, i neka mu je sritno!

ferata@ferata.hr
0997370409