SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Senzacija iz Male Mlake: Indi Šimleša kvalificirala se u finale EP u preponskom jahanju

Autor/ica
Objavljeno: 23 srpnja, 2024
n

Izvor: Zagrebački Konjički Savez

Mlada Indi Šimleša, koja je podrijetlom Sinjanka, maestralnom izvedbom kvalificirala se u finale Europskog Prvenstva u preponskom jahanju u juniorskoj kategoriji s konjem Camacho (HŠK, uzgajivača Zorana Mundukovića) u žestokoj konkurenciji 115 jahača iz cijele Europe.

Ovaj rezultat je ostvaren pod stručnim vodstvom njene sestre Antee, inače vrsne jahačice i oca Ante Šimleše koji je svojedobno osvajao većinu turnira u Hrvatskoj i Europi sa svojim konjima hrvatskog uzgoja koji rade i treniraju u Sportskom konjičkom klubu Sv. Juraj – Zagreb.

Indi je napravila povijesni uspjeh za reprezentaciju preponskog jahanja, te s 12,19 kaznenih se kvalificirala u finale.

Naše predstavnice u kategoriji mladih jahača, Lea Djelmić ima ukupno 17,64 kaznenih bodova (trenutno 46 pozicija), te Kim Vukadin s ukupno 57,08 kaznenih bodova. Želimo im puno sreće u sutrašnjoj drugoj utakmici u kojima će pokušati popraviti svoj rezultat.

Kratko o svojem uspjehu osvrnula nam se je skromna ali sretna Indi:

‘Moći prisustvovati na europskom prvenstvu mi je uvijek bila velika zelja. Biti kvalificirana za finale europskog prvenstva je nedvojbeno najbolji rezultat u mojoj karijeri. Vrlo sam zahvalna svima koji me okružuju i naravno mom konju Camachu.’

Hrvatska i Zagreb su  oduvijek imali tradiciju organizacije konjičkih natjecanja i kvalitetu uzgoja konja i to se je opet pokazalo kao ključna karika za ostvarenje uspjeha. Duga tradicija počevši od tradicionalnog Lipanjskog tunira – Pehar Grada Zagreba koji se održava već 68. godina za redom bez prekida samo je jedan čimbenik ovakvog uspjeha.

U konjičkom sportu sve ovo je stvoreno ljubavlju požrtvovnosti i odricanjem, jer naš kapital je neizrecivo mali prema drugim nacijama, ali znanje i uzgoj konja ruši sve barijere.

Bravo i svaka čast za Indi i cijelu reprezentaciju.

ferata@ferata.hr
0997370409