SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Općina Dicmo priprema se za proslavu blagdana svetih Jakova i Ane te Dan Općine

Autor/ica
Objavljeno: 18 srpnja, 2024
PETAR MARETIC

Općina Dicmo priprema se za proslavu blagdana svetih Jakova i Ane koji se slave 25. i 26. srpnja. Blagdan sv. Jakova ujedno je i Dan Općine Dicmo.

Gostujući u programu Hit radija načelnik Petar Maretić najavio je najavio je program proslave koji će početi sutra, 19. srpnja polaganjem vijenaca na groblju Sv. jakov Dicmo, u spomen na poginule i preminule branitelje te mještane. Svečana sjednica Općinskog vijeća održat će se sutra od 11 sati.

‘Na sjednici očekujemo dolazak oko 120 gostiju, kojima ćemo, između ostalog, predstaviti što smo to radili i napravili u protekle tri godine. Posebno bih istaknuo da nastavljamo s projektom izgradnje zgrade dječjeg vrtića koji je trenutno u fazi izgradnje krova. Vrtić bi trebao biti otvoren sredinom iduće godine, a njegovim otvaranjem prvi put u naš vrtić ćemo moći upisati i djecu jasličke dobi’, kazao je Maretić.

Maretić je govorio i o drugim projektima, među kojima je posebno istaknuo aglomeraciju Sušci, naselja koje je prije nekoliko mjeseci napokon dobilo vodovodnu mrežu. Govoreći o radnoj zoni Dicmo, kazao je kako je Općina Dicmo povukla više od 200 tisuća eura za komunalno opremanje zone u koju je u posljednje vrijeme ‘ušlo’ još 12 do 15 novih investitora.

‘Ideja je da krenemo s realizacijom nove radne zone Ercegovci, koja je već ucrtana u Prostorni plan Općine Dicmo, koja bi se gradila na površini od 660 tisuća metara kvadratnih. U njoj planiramo izgradnju vrtića, trgovina, skladišta i drugih objekata. Već imamo 5, 6 investitora koji bi na tom području gradili svoje objekte.

Na području Općine Dicme planirano je i područje na kojem bi se gradila obiteljske kuće koje bi se po povoljnoj cijeni prodavale mladim obiteljima. U planu je uređenje groblja u Sušcima, Krušvaru i Osoju.

Maretić je istaknuo i da je općinska vlast nastavila s ulaganjem u mlade kroz sufinanciranje prijevoza studenata, osiguravanje  troškova javnog prijevoza za izvannastavne aktivnosti učenika.

‘Općina Dicmo je osigurala besplatan linijski prijevoz mještanima kako bi im olakšala dolazak do ambulante, pošte, trgovine i autobusnih stanica na području Dicma. Prijevoz putnika je organiziran od ponedjeljka do petka, u četiri ternima. Mislim da smo jedina jedinica lokalne samouprave koja je na takav način osigurala linijski prijevoz svojih sumještana’, kazao je Maretić.

PROGRAM PROSLAVE BLAGDANA SV. JAKOVA I ANE

PROSLAVA DANA OPCINE I BLAGDANA SV JAKOVA I ANE

ferata@ferata.hr
0997370409