SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Na Hitnoj medicinskoj pomoći u Sinju s radom počeo tim T2

Autor/ica
Objavljeno: 28 lipnja, 2024
hitna sinj

Nakon višegodišnjih pritužbi nezadovoljnih građana Sinja i Cetinske krajine da je u sinjskoj ispostavi županijskog Zavoda za hitnu medicinu nedovoljan broj timova hitne medicine, te da na Hitnoj često nailaze na zaključana vrata, od 1. lipnja s radom je napokon počeo tim T2.

Podsjetimo, do sada je na Hitnoj u Sinju u smjeni bio samo tim T1, odnosno dežurni liječnik, medicinski tehničar i vozač, kao i dežurna ekipa sanitetskog prijevoza u kojoj su po dva medicinska tehničara od kojih je jedan vozač. Zbog čestih izlazaka na intervencije na teren, u prostorijama Hitne ne bi ostajao nitko. Donošenjem nove Mreže hitne medicine i sanitetskog prijevoza, koja je na snagu stupila 1. siječnja ove godine, to se promijenilo.

Tako od 1. lipnja sinjska ispostava Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, uz 5 dosadašnjih timova T1,  u 24-satnom dežurstvu ima i 5 timova T2 kojeg čine 2 medicinske sestre/tehničara, od kojih jedan upravlja vozilom hitne medicinske službe. Članovi T2 su prošli dodatnu edukaciju, odnosno prvostupnik sestrinstva je dobio kompetencije specijalista hitne medicine kako bi pri intervencijama u hitnim stanjima mogao samostalno donositi odluke o primjeni pojedinih lijekova.

ferata@ferata.hr
0997370409