SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Petar Župić: Uklonite betonske konstrukcije uz prometnice

Autor/ica
Objavljeno: 29 veljače, 2024
petar zupic

Vijećnik Mosta Petar Župić, predsjednik sinjskog Gradskog vijeća na 24. sjednici  upozorio je na betonske konstrukcije uz prometnice koje su nekada služile za postavljanje kontejnera za smeće, a danas su prijetnja sigurnosti prometa i divlja odlagališta otpada.

Župić je predložio gradonačelniku Miru Bulju da organizira uklanjanje tih betonskih pozicija koje su postavljene duž županijske ceste na Radošiću, ali i u drugim sinjskim naseljima.

‘Tri su razloga za ovaj prijedlog. Prvi je taj što te konstrukcije više ne služe svrsi, jer su kontejneri uklonjeni, drugi je taj što ugrožavaju sigurnost prometa, jer su neposredno u blizini prometnica i sve teže se uočavaju, a treći razlog je što je kod dijela neodgovornih pojedinaca ostala navika odlaganja smeća na ovim mjestima, koje se gomila tjednima’, kazao je Župić koji je uz svoj prijedlog gradonačelniku dostavio i fotografije koje potvrđuju njegove navode.

Gradonačelnik Bulj složio se sa Župićem da su betonske konstrukcije koje su bile namijenjene za postavljanje kontejnera danas problem.

‘To postaje jedan veći problem na području Sinja. Ljudi umjesto da smeće bacaju u svoje kante, još uvijek imaju naviku bacati ga na ta mjesta. Ova ugibališta su napravljena prije 20-ak godina, služila su svrsi, a nakon uklanjanja kontejnera postala su odlagališta otpada. Svakodnevno imamo pozive građana koji prijavljuju odlaganje otpada, ne samo glomaznog, već se tu odlaže i komunalni i svaki drugi otpad. Čistoća reagira po pozivu ili kada tijekom ophodnje uoči taj problem. S tvrtkom Čistoća Cetinske krajine i komunalnim redarima razmotrit ćemo mogućnost njihovog uklanjanja ili ćemo to na neki drugi način zaustaviti’, kazao je gradonačelnik, koji je apelirao na građane da ne ostavljaju smeće na mjestima koja nisu za to predviđena.

Vijećnik Župić je dodao kako mu je namjera skrenuti pozornost ne samo na smeće već i na sigurnosni aspekt, jer spomenute betonske građevine nisu uočljive te smetaju odvijanju prometa.

IMG WA

ferata@ferata.hr
0997370409