SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Alkar nije uspio iznenaditi, Cibona lako do pobjede

Autor/ica
Objavljeno: 7 listopada, 2023
Alkar Cibona

Nadao se Alkar da može iznenaditi poljuljanu Cibonu, ali želje su bile jedno, a realnost nešto sasvim drugo. Alkar je u startu živio na račun odlične trice, a kasnije kad je taj segment igre splasnuo, krenuli su problemi…

Alkar – Cibona 63:78 (22:20, 12:23, 11:14, 18:21)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 450
Suci: Roko Hordov, Leo Roglić, Karlo Mirčeta

Alkar: Alok (4), Bissainthe (12), Green (8), Pavela (11), Nazor (3), Čović, Matulina, Boban, Tadić, Vučić (14), Jukić (9).

Cibona: Vuković (19), Radovčić (9), Perasović (15), Majcunić (18), Golemac (4), Pavković, Aranitović (13), Ferderber, Bandov, Krizmanić.

Dinamično se igralo kroz prvi period, bilo je i podosta izmjena u vodstvu. Alkar se uspješno oslanjao na vanjski šut, a Cibona je dobrom kombinatorikom dosta štete radila u reketu i tako dolazila do dosta relativno lakih poena. Summa summarum prvih deset minuta bila su dva koša prednosti na strani Alkara (22:20).

Nije se Alkar dobro snašao u prvim minutama druge četvrtine, Cibona je napravila seriju 11-0. Alkar je uspio zaustaviti pad povratkom Greena i Vučića na parket, ali Cibona je uspješno držala odstupnicu i brzo ih je neutralizirala. Izostao je napadački učinak kod sinjske momčadi u drugom periodu, protok lopte je bio na niskom nivou, što je za posljedicu imalo dosta nerezonskih šuteva i minus od devet koševa na poluvremenu (34:43).

Cibona je u 24. minuti pobjegla na plus deset, nije Alkar imao prave ideje, ali treća trice Pavele bio jedan od boljih momenata sa strane domaćih. No jedan dobar fragment iz tog dijela sigurno neće popraviti cijelu sliku, a na kojoj se jasno vidjelo da Cibona ima kudikamo raznovrsniji repertoar rješenja u svojim rukama.

Cibona je u završnu četvrtinu donijela ugodnih 12 razlike, nudila se u tom periodu igre, ali Alkar jednostavno nije imao ideje kako iskreirati iole smisleniji napad. Može se reći da je zagrebačka momčad na kraju rutinirano došla do pobjede. Izostao je učinak Amerikanaca u sinjskim redovima, upravo onih koji su bili ključ pobjede u Dubravi, što se nije moglo nikako nadoknaditi.

Alkaru sada slijede dvije gostujuće utakmice, prvo u Zadru (srijeda – 11. listopada), nakon čega se ide u Šibenik (nedjelja – 15. listopada).

Statistika utakmice.

Tablica:

Tabl k

ferata@ferata.hr
0997370409