mel PM SOLAR

Praizvedba predstave ‘Sinjska rera’ sutra u Gradskom kinu u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 22 srpnja, 2023
predstava rera

U programu Hit radija gostovali su predsjednik Sinjskog pučkog kazališta Željko Viculin, Ante Bošnjak Bare autor teksta nove predstave ‘Sinjska rera’ i Davor Ratković Rica koji u predstavi glumi Ložača Stipinu.

6. Međunarodni kazališni Alkafest počeo je 19. srpnja i traje do nedjelje, 23. srpnja, a o protekla tri dana Viculin je kazao:

‘Imali smo dvije odlične komedije, jednu predstavu za djecu. Možda smo očekivali malo više publike jer predstave su stvarno kvalitetne, ali što je – tu je.

Večeras u 21 sat na rasporedu je predstava dvoje akademskih glumaca iz Viteza i Travnika, pod nazivom ‘Taximetar’:

‘To je predstava koja igra već dvije godine i do sada su osvojili s tom predstavom oko 40-ak nagrada. Stvarno je to jedna kvalitetna i dobra predstava, ja sam je osobno pogledao i bio sam baš oduševljen. Koristim priliku pozivati sve koji su željni smijeha i zabave, neka dođu večeras u Gradsko kino Sinj, ulaz je besplatan, dvorana je rashlađena, svi su preduvjeti tu’.

Za kraj Međunarodnog kazališnog Alkafesta sutra, 23. srpnja glumci Sinjskog pučkog kazališta izvest će novu predstavu ‘Sinjska rera’ o čemu je autor teksta Bošnjak kazao:

‘Sinjska rera nastala je na ideju 120. godišnjice dolaska rere u naš kraj, na svježa sjećanja na tu reru i anegdote u njoj, to me potaknulo da napišem predstavu. Ja se nadam da će biti dobro, potrudili smo se. Mi iz Hrvaca nismo mogli to samo odraditi zato zahvaljujem Sinjskom pučkom kazalištu što su nam izašli u susret pa smo zajedno to odradili. U predstavi je jedan kolorit vremena koji je iza nas, stariji će se prisjetiti tog vremena. U samoj predstavi imamo 18 uloga, to je zahtjevno kako za nas glumce, tako i za redatelja’.

Sa stajališta glumca u predstavi Ratković je kazao:

‘S obzirom na iskustvo koje ja imam u kazalištu, pripreme za ovu predstavu se nisu razlikovale od ostalih. Radilo se kvalitetno, dobra je stvar što smo na jedan način svi uključeni i što Željko prihvaća sve prijedloge. Spremni smo za sutra, siguran sam da će publika biti jako zadovoljna kad se naklonimo na kraju predstave. Šteta bi bila da se ne dođe pogledati, jer ima se što i vidjet i čuti’.

Za kraj su gosti poručili:

‘Koga zanima neka dođe, bit će jako interesantno. Ulaz je slobodan, a početak predstave je u 21 sat.

predstava rera

ferata@ferata.hr
0997370409