mel PM SOLAR

Završne pripreme za 37. Brnaški dernek

Autor/ica
Objavljeno: 18 srpnja, 2023
maja marinko

U tijeku su završne pripreme za ovogodišnji 37. Brnaški dernek koji će se ove godine održati od 21. do 23. srpnja. U programu Hit radija gostovala je predsjednica Udruge Naše Brnaze Maja Kovačević i član Organizacijskog odbora Marinko Majstrović.

O završnim pripremama Kovačević je kazala:

‘Završne pripreme teku turbulentno, bogat je program, velik je ovo projekt. Nas u Udruzi ima dosta, ali za ovakve projekte ipak premalo. Treba odraditi i posložiti puno stvari, čak nekad fizički ne možemo biti tu koliko to organizacija zahtjeva’.

Ove godine Udruzi se pridružilo i nekoliko novih članova, a jedan dio muške ekipe preuzeo je organizaciju sportskih disciplina za odrasle i dječjih sportskih igara. Jedna od sportskih disciplina za odrasle je i balotarski turnir o čemu je Majstrović kazao:

‘Turnir će se igrati na travnatoj podlozi, što baš nemamo priliku vidjeti na našem području, u natjecateljskom smislu. Sistem igre je 3+1, u dvije partije, do 12 punata. Uplate po ekipi su 20 eura, a pobjednike, odnosno prva tri mjesta očekuju bogate novčane nagrade. Dobra je to prilika svima da se uključe, da se prijave i pokažu svoje znanje u balotama’.

Djeca će se natjecati u obaranju ruke, potezanju klipa, kamena s ramena, soku u dalj, trčanju u vrećama i potezanju konopa, o čemu je Kovačević kazala:

‘Dječje sportske igre smo uveli prije dvije godine. Uključili smo i djecu u sve ove discipline jer smo ih htjeli upoznati s tim igrama. Odaziv je bio fantastičan, sigurno će biti i ove godine’.

Uz dječje igre tijekom cijela tri dana trajat će Dječja alka za koju se po pravilniku mogu prijaviti samo djeca podrijetlom iz Brnaza, a pobjednik će dobiti vrijednu nagradu – bicikl sponzora Matić-prom.

U glazbeno-zabavnom dijelu programa nastupit će Mandolniski sastav Osinium, Sinjske Mažoretkinje, Duo Thunder, a ovogodišnja novost je festival djece i mladih iz cijele Cetinske krajine pod nazivom ‘Naša dica’, za koji je već prijavljeno 10-ak djece, kazala je Kovačević. Na folklornoj večeri sudjelovat će HKUD Peruća iz Hrvaca, KUD Srce Zagore iz Unešića, Udruga za očuvanje baštine Cetinske krajine te Udruga reraša i guslara iz Otoka, među kojima je i mladi 9-godišnji guslar.

ferata@ferata.hr
0997370409