mel PM SOLAR

Misa zahvalnica fra Ivana Dotura za 50 godina svećeništva

Autor/ica
Objavljeno: 15 srpnja, 2023
Zlatna misa SINJ

U nedjelju 16. srpnja svečano će biti u najstarijoj župi Cetinskog kraja, u župi sv. Ante Padovanskog u Turjacima.

Prije pola stoljeća, točnije 15. srpnja 1973. godine, svoju mladu misu, u svom rodnom mjestu, imao je fra Ivan Dotur. U sjećanje na taj veliki događaj fra Ivan će od 10,30 sati služiti svetu misu zahvalnicu za 50 godina svećeništva. Kako nam je kazao slavljenik, bit će to prigoda da na svečanoj euharistiji zahvali prije svega Bogu što ga je pozvao u svećenički poziv, Čudotvornoj Gospi Sinjskoj, sv. Anti, svojoj obitelji, subraći svećenicima, župljanima i svim ljudima dobre volje.

Tijekom misnog slavlja pjevat će Mješoviti zbor župe sv. Ante, a nakon misnog slavlja nastavlja se slavljeničko čašćenje i druženje u Dotura.

Podsjetimo, pod geslom ‘Zahvaljujemo Bogu, Ocu Gospodina našega Isusa Krista’, u nedjelju 2. srpnja u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, 50 godina svećeništva proslavila su sedmorica franjevaca Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja: fra Marko Babić, fra Ante Jurić Talaja, fra Ivan Dotur, fra Marko Prpa, fra Ante Krešo Samardžić, fra Stipe Šušnjara i fra Jozo Župić. Trojica subraće su preminula: fra Ante Brčić, fra Boro Morić i fra Petar Vučemilo. Za svećenike ih je u Sinju zaredio nadbiskup Frane Franić, 1. srpnja 1973. godine.

Zlatna misa SINJ nasl

U ime slavljenika na kraju misnog slavlja obratio se upravo fra Ivan Dotur:

‘Priznajemo da je bilo padova i posrtanja, bilo je pjesme i suza, al’ nikada nije bilo očaja i beznađa. Znali smo: naš Bog, naša Gospa i vi da ste uz nas i onda kada nam je bilo najteže. Posebno zahvalu upućujemo Čudotvornoj Gospi Sinjskoj što nas je kao svećenike pratila svojim moćnim zagovorom i molimo Boga da ostatak našega života bude na slavu Bogu i dobro naroda kojem smo poslani.’

ferata@ferata.hr
0997370409