mel PM SOLAR

Otvorenje manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2023’

Autor/ica
Objavljeno: 6 srpnja, 2023
dani alke velike gospe

Na Trgu kralja Tomislava u Sinju sutra, 7. srpnja svečano će biti otvorena manifestacija ‘Dani Alke i Velike Gospe 2023.’
Program otvorenja počinje u 20 sati, a u drugom dijelu programa, u 21 sat predstavit će folklorni ansambl Kralj Tomislav iz Aucklanda s Novog Zelanda, a u sklopu turneje Kia Ora Hrvatska, koji će predstaviti suradnju s domicilnim Maorima kao i s pjevačima s polinezijskih otoka, gdje se isprepletanjem tradicija različitih useljenika i starosjedilaca dobiva iznimno zanimljiv kulturni izričaj koji slavi bogatstvo svake od njih pojedinačno, ali i zajedništvo.
Inače, Hrvati su, nakon Iraca, najbrojnija doseljenička zajednica na Novom Zelandu koja kroz Hrvatski kulturni Klub u Aucklandu promiče tradicijsku kulturu Hrvata i očuvanje identiteta hrvatskog naroda na Novom Zelandu

U okviru programa u zgradi Palacina – Muzej Cetinske krajine, sutra će u 18 sati početi dvodnevna radionica tkanja na tkalačkom stanu, za sve uzraste. Radionicu organizira Udruga Sinjski ferali, a voditeljica će biti Josipa Bare iz kninske Udruge za kulturu i umjetnost Carza.

Na košarkaškom igralištu Mladen Pavić-Kembo u subotu, 8. srpnja bit će nastavljen 15. Turnir na male branke u organizaciji Sinjskih Maligana koji traje do 27. kolovoza.

ferata@ferata.hr
0997370409