SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Ukinuto nekoliko autobusnih linija, maturanti u panici žurili na državnu maturu

Autor/ica
Objavljeno: 26 lipnja, 2023
promet sinj

Roditelji maturanata iz Sinja i Trilja, koji su pohađali splitske srednje škole, jutros su nas obavijestili o novom, najblaže rečeno, neugodnom događaju s autobusom tvrtke Promet Sinj. Ovoga puta nije riječ o ‘zapaljenom’ ni ‘pokvarenom’ autobusu, kao ni autobusu koji je kasnio, već o autobusu koji je bio pretrpan putnicima već na kolodvoru, prije polaska, zbog čega nije mogao pokupiti putnike u Brnazama i Dicmu. Navodno je vozač o tome obavijestio nadležnog u tvrtki i tražio da se pošalje još jedan autobus.

Na autobusnoj stanici u Vukasovića u Brnazama, tvrdi roditelj jednog maturanta (S.K.) ostalo je 30-ak putnika, od kojih su 20-ak bili maturanti, koji su jutros u 9 sati trebali biti na polaganju državne mature. Neki su imali sreće, pa su po njih uspjeli doći roditelji koji su ostavili svoj posao, neki su uspjeli ‘ustopirati’ nekoga do Splita, a neki su čekati autobus drugog prijevoznika koji nakon završetka nastavne godine nije ukidao autobusne linije na relaciji Sinj-Split, kao što je to napravio Promet Sinj. Promet je, između ostalih, ukinio i dvije jutarnje linije one u 6,45 i 7,30 sati.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj izrazio je nezadovoljstvo događajem.

‘Rješenje je da oni koji daju koncesiju, a to je Županija splitsko-dalmatinska, nekome drugome dodijeli koncesiju. Dajem im maksimalnu potporu da raskinu koncesiju koju su dali Mati Jujnoviću. Unatrag godinu i pol dana imamo i prometnog inspektora u Sinju i pitam se što on radi.  Mi u ovom trenutku možemo napraviti samo to da Grad Sinj osnuje svoju, gradsku tvrtku za prijevoz ili da Županija raskine koncesije s Prometom i raspiše nove. Grad Sinj se kandidirao na ITU projekt aglomeracije Split za kupnju autobusa za potrenbe grada, no pitanje je hoće li to proći. Problem je što Grad Sinj nema svoga kolodvora, jer je naš kolodvor otuđen’, kazao je Bulj.

‘O ovom problemu očitovao se i gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin.

‘Tijekom jutra sam upoznat s problemom da naši maturanti nisu imali autobusnu liniju prema Splitu. nakon što sam saznao za taj problem, nazvao sam direktora Prometa Panzu i dogovorio sam da sutra i prekosutra vozi linija koja inače ide s Aržana u 6,50 sati preko Trilja za Split, sa stajanjem na stanici na Gazu u 7,15 sati, tako da će ova dva dana biti riješen prijevoz za naše učenike. Žao mi je što je došlo do ovoga i nadam se da naši učenici nisu imali problema’, kazao je Bugarin.

Dakle, tijekom ljetnih mjeseci ukinuta je linija u linije Grab – Trilj – Split tijekom ljetnih mjeseci. Umiesto maloprije spomenute linije voziti će linija koja kreće s Arzana u 6,50 radnim danima. Putnici koji putuju iz Graba mogu čekati autobus na stanici Gaz u 07,15 sati.

Pokušali smo doći i do izjave direktora Prometa Sinj Jadrana Panze, no on nam se do zaključenja teksta nije javio na telefon.

ferata@ferata.hr
0997370409