SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

U Grabu proslavljen blagdan svetog Ivana Krstitelja

Autor/ica
Objavljeno: 25 lipnja, 2023
IMG

Svečanim misnim slavljem s procesijom i kulturno-zabavnim programom u Grabu je proslavljen blagdan svetog Ivana Krstitelja, zaštitnika Župe i mjesta.

Središnje misno slavlje s procesijom, koje je počelo u 10,30 sati i na kojem se okupilo mnoštvo vjernika iz Graba i okolnih mjesta, predvodio je fra Ante Akrap, profesor s teološko-filozofskoga fakulteta u Splitu.

U prostorijama osnovne škole, u organizaciji GD Crvenog križa Sinj, jučer je održana akcija darivanja krvi, u kojoj je prikupljeno 56 doza krvi, a dan ranije otvorena je izložba slika LU Tilurium iz Trilja pod nazivom ‘Trideset nam je godina tek’.

Fešta u Grabu nastavila se u večernjim satima, ispod Crkve svetog Ivana, uz rječicu Grab, gdje je u organizaciji KUD-a Župa Grab održan tradicionalni kulturno-zabavni program. Pred nekoliko stotina posjetitelja, uz domaćine KUD Župa Grab, nastupili su KUD Izvor iz Rakovice, DU Most iz Trilja s predstavom ‘Brigo moja priđi na drugoga’, guslar Petar Maroš iz Velića i Klapa Cetinjani, koja je nazočne oduševila pjesmama  u ‘a capella’ izvedbi.

Posjetitelje, među kojima su bili gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin i braća Pudar, fra Marko, don Robert i đakon Renato, na početku programa pozdravio je župnik fra Bože Gulić.

Nakon kulturno-zabavnog programa fešta se u centru Graba nastavila do kasno u noć, ispred ugostiteljskih objekata.

ferata@ferata.hr
0997370409