mel PM SOLAR

Don Antonio Vučković zaređen za svećenika

Autor/ica
Objavljeno: 1 svibnja, 2023
don antonio redenje

Izvor: Riječka nadbiskupija / preneseno s www.gospa-sinjska.hr

Naš župljanin don Antonio Vučković novi je svećenik Riječke nadbiskupije. Don Antonia i subrata don Nikolu Luketića zaredio je u subotu 29. travnja, pod svečanim euharistijskim slavljem u katedrali sv. Vida u Rijeci, riječki nadbiskup i metropolit Mate Uzinić.

Ređenicima je u propovijedi poručio da Isus želi da nastave njegovo poslanje – biti ‘Dobri pastiri’. Dodao je, nastavno na pročitani evanđeoski ulomak ( Iv 10, 1-10) , da ih Gospodin upozorava da se čuvaju svega onoga što njihove službe može učiniti ‘razbojnicima i kradljivcima’.

‘Isus želi po vama u Crkvi našega vremena, po nama kao kršćanima, biti ‘pastir ovaca i vrata ovcama’. Ne može to sam. Potrebni su mu drugi. Mi smo mu potrebni. I mi smo mu potrebni za druge i drugi za nas. Vas bira za druge, ali i sve nas bira za njih’, kazao je nadbiskup.

don antonio redenje x

Mnogobrojne vjernike potaknuo je da molitvama prate ređenike, ne samo toga dana, nego i tijekom njihovog svećeničkog puta tijekom kojega će ulaziti u različite okolnosti i iskušenja. Trebat će im naša potpora, poručio je nadbiskup.

don antonio redenje x

ferata@ferata.hr
0997370409