SEMAFOR DANI_ALKE mel PM SOLAR

Frano Vrančić: Gradonačelniče, kada ćete realizirati predizborno obećanje o zaštitnoj ogradi oko Aerodroma?

Autor/ica
Objavljeno: 29 prosinca, 2022
frano vrancic

U okviru aktualnog sata 16. sjednice sinjskog Gradskog vijeća, HDZ-ov vijećnik Frano Vrančić pitao je gradonačelnika Mira Bulja kada namjerava realizirati svoje predizborno obećanje vezano za uklanjanje zaštitne ograde oko Sportskog aerodroma Sinj te kako planira osigurati suživot strojeva i ljudi s obzirom na to da su se prije postavljanja žice brojni sportaši i rekreativci svakodnevno koristili Vidića Piketom.

Pitanje je zaključio tvrdnjom da je gradonačelnik Bulj na njegova vijećnička pitanja znao pozitivno reagirati te da je neka realizirao. Zamolio je gradonačelnika da vodi računa o Sportskom aerodromu i donošenju GUP-a, jer brojne obitelji zbog nedonošenja istog i dalje napuštaju Sinj.

Gradonačelnik je odgovorio da je sinjski Aerodrom strateški vrlo bitan te je podsjetio da je riječ o najstarijem aerodromu na ovom području koji će ulaskom u Schengen dobiti novi značaj, odnosno da je od nacionalnog interesa.

‘Kada govorimo o ogradi, moram kazati da je Grad dao određene uvjete na koje izvođač radova nije pristao. To je sada u sudskom postupku. Ja sam svjestan da treba postojati sigurnost, no to je projekt koji nije imao ni glavu ni red, koji je rađen temeljem skice i za koji je sam nadzor rekao da je kvaziprojekt. Grad Sinj stoji na svojim pozicijama, aerodrom je prekrasan i treba biti i siguran da se ne bi dogodilo zlo, trebaju ga koristiti i sportaši. Osim toga, ograda, odnosno žica je nešto tanja nego što je bila predviđena temeljem te skice. Za taj projekt nije napravljena niti projektna dokumentacija, nije ni otvoreno gradilište. Grad Sinj će tražiti rješenje temeljem projekta da se riješi problem ograde i da ona bude sigurna za sve ljude. Aerodrom je nama vrlo značajan, jer je gospodarski, ne samo sportski potencijal, kazao je Bulj koji se zahvalio Aeroklubu Sinj istaknuvši da ovaj klub najviše vodi računa o Aerodromu.

Bulj je najavio i da će s AK Sinj kandidirati određene projekte vezane za Aerodrom na fondove EU.

Frano Vrančić kazao je da se nada da će sve proći povoljno za Grad Sinj te da će Grad imati sluha za potrebe građana.

ferata@ferata.hr
0997370409